Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου : 8η Μάρτη – Διακήρυξη – Πρόσκληση

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου : 8η Μάρτη – Διακήρυξη – Πρόσκληση

by ikariaki.gr
4 views

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (Μέλος ΟΓΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (Μέλος ΟΓΕ)

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ “H ΟΜΟΝΟΙΑ” ΠΑΓΩΝΔΑ

 

 

8 Μάρτη 2018

“Παλεύουμε συλλογικά, με αγωνιστική στάση ζωής. Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο”

banner

    Γυναίκες μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες, αγρότισσες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

   Απευθύνουμε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες – σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.

 

   8η Μάρτη 1857

    Οι υφάντρες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης σηκώνουν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας 10 ώρες εργασίας (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.    Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και στο κράτος. Με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών, η αστυνομία ρίχτηκε με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.

 

   8η Μάρτη 2018

Σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτουμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να έχουμε σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών. Ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιούμε δημιουργικά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας θεωρείται ατομική υπόθεση, ενώ αντίθετα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους. Όσο κάνουν κουμάντο στην οικονομία οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι εφοπλιστές, τόσο τα δικαιώματα μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται για τα επιχειρηματικά κέρδη.

Γι’ αυτό οι γυναίκες σήμερα αντιμετωπίζουμε κυριολεκτικά μια εφιαλτική κατάσταση στη ζωή μας. Βιώνουμε τον εργασιακό μεσαίωνα. Η μητρότητα είναι ατομική υπόθεση και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ή ανύπαρκτος ή πανάκριβος ή  ψευδεπίγραφος.

   Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν υποτασσόμαστε σ’ αυτή τη βαρβαρότητα. Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν Ε.Ε. και κυβερνήσεις.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

Τοπικά  διεκδικούμε:

 

*  Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού με μόνιμο προσωπικό.

* Ασφαλείς, σύγχρονες, φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

* Πρόγραμμα αντιμετώπισης του υποσιτισμού στα σχολεία με παροχή δωρεάν μικρού γεύματος σε όλους τους μαθητές από το δήμο

* Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών με δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα.

* Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με επαρκές και μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Έξω οι ιδιώτες από την Υγεία.

* Την κατασκευή ξενώνα ενηλίκων- κακοποιημένων γυναικών.

* Κατασκευή κτιρίου για Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο στους Μυτιληνιούς. Επισκευή, συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου Μυτιληνιών, και του αγροτικού ιατρείου. Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών.

*Στελέχωση περιφερειακού ιατρείου Μαραθοκάμπου με 2 γιατρούς μόνιμους γενικής ιατρικής μαία και νοσηλεύτρια. Άμεση υλοποίηση της απόφασης για τη δημιουργία νέου  Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου. Συντήρηση της παιδικής χαράς Μαραθοκάμπου, κατασκευή νέων παιδικών χαρών στον Όρμο και Κάμπο, σύμφωνα με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Ολοκλήρωση της αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης  Μαραθοκάμπου

* Παρουσία αγροτικού ιατρού στο Παγώνδα δύο τουλάχιστον και συγκεκριμένες ημέρες.

Κατασκευή αξιοπρεπούς αγροτικού ιατρείου στο Ηραίον σύμφωνα με τις προδιαγραφές και το σχέδιο που έχει κατατεθεί στο Δήμο από το Σύλλογο «Η ΟΜΟΝΟΙΑ». Συντήρηση και εμπλουτισμός με νέα όργανα των παιδικών χαρών Παγώνδα και Ηραίου.

* Πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

* Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Στηρίζουμε τη δημιουργία δημόσιων και δωρεάν θεραπευτικών κοινοτήτων με στεγνά προγράμματα, για την κοινωνική επανένταξη των χρηστών. Στηρίζουμε τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης και του «Φάρου» στη Σάμο

 

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

 

 Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου Σάββατο 10 Μάρτη ώρα 6.00 μ.μ.

στο ξενοδοχείο “Σάμος”. Εκδήλωση με θέμα τις ουσιοεξαρτήσεις και την επίδραση τους στις γυναίκες. Θα μιλήσουν:

Παναγιώτης Κατηφές κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων-Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών με θέμα: Το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και η ιδιαίτερη επίδραση του στις γυναίκες”.  

Ευαγγελία Αμπαζή ψυχολόγος μέλος της ΠΚΓΣ και στέλεχος του “Φάρου” με τίτλο: “Ιστορίες δύναμης απέναντι στην ευαλωτότητα”

 

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών – Κυριακή 11 Μάρτη ώρα 7 μ.μ. στο         Πνευματικό Κέντρο Μυτιληνιών. Ομιλία, ντοκιμαντέρ ΟΓΕ, μουσική

 

Ομάδα ΟΓΕ Μαραθοκάμπου – Κυριακή 11 Μάρτη ώρα 5.30 μ.μ. στην αίθουσα  της Ομάδας Γυναικών. ΙστορικόΟμιλία-προβολή βίντεο

 

Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»-Κυριακή

11 Μάρτη 5μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα. ΙστορικόΟμιλία- ποιήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάμος   4-3-2018

 

Πρόσκληση

 

Φίλες και φίλοι

 

Η 8η του Μάρτη 2018, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έφτασε και βρίσκει τη γυναίκα στη χώρα μας, να βάλλεται από παντού, σε σχέση με την εργασία, τη μητρότητα, την οικογένεια.

Δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες 20ετιών καταργούνται, ετοιμάζοντας πολύ δύσκολες εποχές για μας και τα παιδιά μας.

Μέσα σ ΄ αυτή την ολόπλευρη κρίση, η γυναίκα σε όλες τις ηλικίες, μαθήτρια, φοιτήτρια, εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, συνταξιούχος, δείχνει να πισωστατεί και να αναζητάει λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν, όπως στις κάθε λογής εξαρτήσεις.

Έτσι φέτος στην εκδήλωσή μας για την 8η του Μάρτη, που θα γίνει  στο ξενοδοχείο Σάμος το Σάββατο 10 Μάρτη και ώρα 6μμ, επιλέξαμε το θέμα των Ναρκωτικών με ειδική αναφορά στη Γυναίκα και τις εξαρτήσεις.

Για αυτό θα μιλήσουν:

  • Ο Παναγιώτης Κατηφές Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος εξαρτήσεων- Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών με θέμα: « Το κοινωνικό φαινόμενο των Ναρκωτικών και η ιδιαίτερη επίδρασή του στις Γυναίκες».

Η Ευαγγελία Αμπατζή Ψυχολόγος μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Σάμου «Φάρος» με θέμα: «Ιστορίες δύναμης απέναντι στην ευαλωτότητα»

Σας περιμένουμε, να ενημερωθούμε, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και να οργανώσουμε τους απαραίτητους αγώνες μας , για το σήμερα και το αύριο.

 

 

 

 

Για το Δ.Σ

 

 

Η πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

                                                                         

          Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                             Ευαγγελία Βογιατζή            

 

 

 

 

 

Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων

Παγώνδα « Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

 

 

Παγώνδας  5-3-2018

 

Πρόσκληση

 

Μπήκε η Άνοιξη  και η 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πλησιάζει.

Της γυναίκας, που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει περισσότερο στη δουλειά, στην οικογένεια, στα δικαιώματά της σαν άνθρωπο, εργαζόμενη, σύζυγο, μητέρα.

Εμείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για να τιμήσουμε τη μέρα αυτή, με βοηθούς τα παιδιά, το μέλλον μας, οργανώνουμε εκδήλωση την Κυριακή 11 του Μάρτη στις 5 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Παγώνδα.

  • Με μια αναδρομή στο ιστορικό της μέρας.
  • Μια μικρή ομιλία για το θέμα των ναρκωτικών και της εξάρτησης ιδιαίτερα των γυναικών μικρών και μεγάλων, μέσα στη σημερινή κατάσταση.

           Ένα θέμα στο οποίο αναφέρονται και οι άλλες γυναικείες οργανώσεις με   

          τις οποίες υπογράψαμε την φετινή διακήρυξη.

  • Με σχετικά ποιήματα από τα παιδιά.
  • Προβολή σχετικού Ντοκιμαντέρ.

Σας περιμένουμε για ένα ενδιαφέρον Μαρτιάτικο απόγευμα.

 

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

 

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                               Ευαγγελία Αξιώτου

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue