Home ΠεριβάλλονΔράσεις Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου : Εκδήλωση με θέμα “Εκφοβισμός στο Σχολείο”- Θέατρο “Το παιχνίδι των Προσώπων”

Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου : Εκδήλωση με θέμα “Εκφοβισμός στο Σχολείο”- Θέατρο “Το παιχνίδι των Προσώπων”

by ikariaki.gr
11 views

 

 

 

 

 

 

Σάμος 20-5-2018

 

 

banner

Ακόμη μια φορά το έργο της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών «Το Παιχνίδι των Προσώπων», συγκλόνισε το κοινό στην εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου στις 19 Μαΐου 2018 στη φιλόξενη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «Εκφοβισμό στο Σχολείο», ένα φαινόμενο που έχει ενταθεί στην εποχή μας.

-Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας και τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών για την ανταπόκριση στο Κάλεσμα της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών, το Εργατικό Κέντρο για την φιλοξενία, τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» για την βοήθεια στα σκηνικά.

-Κατόπιν έδωσε το λόγο στην γραμματέα του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών κ. Φτυνογιάννη Γεωργία, η οποία αναφέρθηκε στην όλη προσπάθεια του Συλλόγου και των παιδιών σε σχέση με την παράσταση.

  • Το έργο γραμμένο από τους μαθητές Λυκείου Βαγγέλη Τσαρδούλια και Ευτυχία Βλάχου, παρουσιάστηκε «Επαγγελματικά» μπορούμε να πούμε από τους Βαγγέλη Τσαρδούλια, Αρχοντία Χριστοφή, Δήμητρα Βουρλιώτη, Θανάση Νέτο, Ιάσωνα Χάρακα, Παναγιώτα Στάντζου.

Όσοι παραβρέθηκαν, λίγοι για ένα τέτοιο θέμα, είχαν τη ευκαιρία να προβληματιστούν, και να νιώσουν την ανάγκη να δράσουν ενάντια στο φαινόμενο.

  • Την παράσταση ακολούθησε συζήτηση με συντονίστρια την κ. Αμπαζή Ευαγγελία ψυχολόγο και επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης «Φάρος».

Μια συζήτηση, στην οποία παρουσιάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά, τα πως και τα γιατί της δημιουργίας του έργου, όπως και οι εμπειρίες από την ετοιμασία του.

Μια συζήτηση, η οποία πέρα από τα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, ανέδειξε την αγωνία που μοίρασε το έργο σε όλους, και την ανάγκη ο καθένας από το πόστο του, αλλά και όλοι μαζί να δράσουμε ενάντια σε όλα αυτά που συμβάλλουν σήμερα στην ένταση του φαινομένου.

Μοιράστηκαν επίσης οι ευθύνες σε Οικογένεια, Σχολείο, (ΜΜΕ)  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και γενικά στη σημερινή Κοινωνία με τις δυσκολίες της, αλλά και την μεγάλη Αδιαφορία της.

-Η Εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές στα παιδιά, για καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις που έρχονται.

 

Για το Δ.Σ

 

Η πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

                                                                         

Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή                             Ευαγγελία Βογιατζή            

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue