Home ΚοινωνίαΑιγαίο Προκαλεί η Τουρκία – Δεσμεύει περιοχές μεταξύ Χίου και Ικαρίας με παράτυπες NAVTEX

Προκαλεί η Τουρκία – Δεσμεύει περιοχές μεταξύ Χίου και Ικαρίας με παράτυπες NAVTEX

by ikariaki.gr
3 views

Ακόμη και τις ημέρες των Χριστουγέννων η Τουρκία δεν σταματά τις αμφισβητήσεις των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Με μια σειρά από παράτυπες NAVTEX, για τις οποίες δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να εκδίδει σε περιοχές που τον έλεγχο ασκούν Ελλάδα και Κύπρος, οι γείτονες «δεσμεύουν» περιοχές για τη διενέργεια ασκήσεων με τη χρήση όπλων.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας και με την παράνομη NAVTEX 1382/18, δέσμευσε περιοχή στα νοτιοανατολικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του FIR Αθηνών, για άσκηση με τη χρήση όπλων.

Ο ίδιος σταθμός εξέδωσε μία ακόμα NAVTEX για άσκηση με τη χρήση όπλων, δεσμεύοντας περιοχή νότια της Λεμεσού για τις 26, 29, 31 Δεκεμβρίου και 2, 4 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news.gr, ο σταθμός της Σμύρνης δεν θα μπορούσε να μείνει ανενεργός και έτσι εξέδωσε και αυτός την παράνομη NAVTEX 1402/18, με την οποία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

banner

 

Αναδημοσίευση από : https://difernews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue