Home ΚοινωνίαΕλλάδα Πράσινοι Αλληλεγγύη : Συμμετέχουμε στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων

Πράσινοι Αλληλεγγύη : Συμμετέχουμε στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων

by ikariaki.gr
3 views

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ υποστηρίζουμε τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ κατά των ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 2018 «βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο…», που οργανώνει στις 21 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών – Greek Forum of Migrants. Ο Περίπατος είναι μια έμπρακτη συμμετοχή  στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ, που «γιορτάζεται» κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα είμαστε εκεί ως ενεργοί πολίτες, ουσιαστικά, όχι με κομματικές σημαίες.

Ο Περίπατος κατά των Διακρίσεων πραγματοποιείται την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Μαρτίου 2018 και θα ξεκινήσει  στις 15.00  από την πλ. Κοτζιά προς την πλ. Βικτωρίας. Εκεί θα εγκαινιαστεί ένας «ΚΗΠΟΣ για ΟΛΟΥΣ» και θα απονεμηθεί το βραβείο «Αντιρατσισμός-ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ 2018». Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από το ρατσισμό (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, πρόσφυγες, μετανάστες, LGBT, Ρομά, οροθετικοί, χρήστες ουσιών, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.) πραγματοποιούν ενωμένοι έναν ξεχωριστό περίπατο κατά του Ρατσισμού & των Φυλετικών Διακρίσεων.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ υποστηρίζουμε μια κοινωνία που εξαλείφει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό, κι αντί να περιθωριοποιεί μεγάλες κοινωνικές ομάδες επενδύει στην κοινωνική συνοχή, τόσο μέσω αποτελεσματικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών όσο και με ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και ενσωμάτωσή της στην καθημερινότητα των πολιτών. Η δημοκρατία, η ισότητα, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η συμμετοχή αδιακρίτως όλων των πολιτών στην διαμόρφωση των εξελίξεων κάνουν καλό, είναι προς όφελος των πολιτών, της ποιότητας ζωής όλων μας. Ο ρατσισμός βλάπτει όλους, όχι μόνο τους πιο αδύναμους, και δηλητηριάζει το σώμα της κοινωνίας που αργά ή γρήγορα διαλύεται, όπως έχουμε διαπιστώσει ιστορικά με δραματικό τρόπο.

Η δημοσιονομική και οικονομική κρίση θα είχαν, για παράδειγμα, αντιμετωπιστεί πολύ πιο δίκαια και γρήγορα αν είχαμε δώσει έμφαση στην στοχευμένη εξάλειψη των διακρίσεων κι ανισοτήτων, αν είχαμε δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για όλους τους πολίτες, αν είχαμε επεξεργαστεί με δημοκρατικό και συμμετοχικό τρόπο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, που θα προωθούσε ορθολογικές και δίκαιες αλλαγές, όχι οριζόντια και μονομερή μέτρα. Η εξάλειψη των διακρίσεων κάνει καλό και στην ασφάλεια και σταθερότητα της κοινωνίας μέσα από την  πολυμορφία και τον πολιτισμικό πλούτο της. Τελικά είναι θέμα διαμόρφωσης μιας κοινωνίας που προσελκύει και κρατάει ανθρώπους που αγαπούν τη χώρα και συμμετέχουν στην βιώσιμη ευημερία της.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue