Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Πολιτικές συγκεντρώσεις στην Ικαρία για τα 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας

Πολιτικές συγκεντρώσεις στην Ικαρία για τα 50 χρόνια από την επιβολή της χούντας

by ikariaki.gr
16 views

Ικαρία  13 Ιούνη 2017

  

Για τις  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΙΚΑΡΙΑ

      για τα 50 ΧΡΟΝΙΑ από την ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη παρουσία πλήθους μελών και φίλων του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν οι διήμερες πολιτικές εκδηλώσεις της Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ, σε  Άγιο Κήρυκο και Ράχες (9 & 10 Ιούνη αντίστοιχα) με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Κεντρικός ομιλητής ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Οι  εκδηλώσεις  περιλάμβαναν: παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974», που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της Κ.Ε., έκθεση αρχειακού υλικού της περιόδου 1967-1974 και βιβλιοπωλείο

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω στα συμπεράσματα της περιόδου της δικτατορίας, όπου μεταξύ άλλων σημειώθηκαν:

banner

«Η δικτατορία συνεχίζοντας την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση, ωμή και απροκάλυπτη βία στον εργατικό –  λαϊκό κόσμο. Δολοφονώντας και σακατεύοντας έπειτα από φριχτά βασανιστήρια, εξορίζοντας και φυλακίζοντας χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στα κολαστήρια της Μακρονήσου, της Γυάρου και  άλλους τόπους μαρτυρίου, πρόσφερε τις αναγκαίες και πολύτιμες, για τους Έλληνες καπιταλιστές υπηρεσίες της, τσακίζοντας το εργατικό κίνημα, την πρωτοπορία του τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ.                        

Το Κόμμα μας μελετώντας την ιστορία της τότε εποχής, αποτιμά τη δράση του  και αντλεί πολύτιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο των αγώνων του, για η νίκη της εργατικής τάξης, την εργατική εξουσία, το Σοσιαλισμό –  Κομμουνισμό.

Οι εξελίξεις στα χρόνια της δικτατορίας επιβεβαίωσαν και πάλι ότι οι πλατιές λαϊκές δυνάμεις μπορούν τελικά να αντιδρούν και να κινητοποιούνται παρά τις συνθήκες ωμής βίας και ανοιχτής τρομοκρατίας.

  Το ΚΚΕ, από την πρώτη μέρα επιβολής του πραξικοπήματος, ανέδειξε τις ευθύνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην καλλιέργεια του εδάφους και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την επιβολή της δικτατορίας.

  Αυτό που καθόριζε τη στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ απέναντι στις κυβερνήσεις της Ελλάδας γενικά και ειδικότερα στη χουντική  ήταν αν εξασφάλιζαν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την επιθετική πολιτική τους ενάντια στον ταξικό τους αντίπαλο, την ΕΣΣΔ.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν υπέστειλε  και δεν θα υποστείλει τη σημαία των αγώνων του λαού μας όποτε χρειάστηκε και όσο θα χρειάζεται. Οι  αμέτρητες θυσίες πολλές από αυτές βαμμένες με αίμα, δεν είναι παρά η θέλησή μας να προσφέρουμε έναν κόσμο διαφορετικό στις επόμενες γενιές, στις νέες βάρδιες των εργατών αυτής της γης. Από την στάση των χιλιάδων αυτών ηρώων τις αντιδικτατορικής πάλης της οποία το Κόμμα μας ήταν ο νους και η καρδιά της, πρέπει να εμπνευστούν οι νέες και οι νέοι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να μπουν στο Κόμμα μας για  να γεμίσουν οι τόποι δουλειάς, τα σχολεία, οι σχολές  και οι γειτονιές μας με νέες κομμουνίστριες και κομμουνιστές. Να ψηλώσουμε κι άλλο το μπόι μας με ένα ΚΚΕ ακόμα δυνατότερο ακόμα μαζικότερο».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue