Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ποιες είναι οι «φωτογραφικές» προκηρύξεις των γ.γ. υπουργείων

Ποιες είναι οι «φωτογραφικές» προκηρύξεις των γ.γ. υπουργείων

by ikariaki.gr
21 views

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Σε εννέα υπουργεία συγκεντρώνονται οι 22 «προβληματικές» προκηρύξεις για τις θέσεις νέων ειδικών, διοικητικών και τομεακών γραμματέων που εντόπισε η έρευνα επιτροπής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή κλιμακίων της Expertise France, κατ’ εντολήν των θεσμών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το αποτέλεσμα της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, οι επίμαχες προκηρύξεις εντοπίζονται στα εξής υπουργεία: Μεταναστευτικής Πολιτικής (τομεακός γραμματέας υποδοχής), υπουργείο Εργασίας (ειδικός τομεακός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας), Ναυτιλίας (διοικητικός γραμματέας, τομεακός γραμματέας Γ.Γ.Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), Ψηφιακής Πολιτικής (διοικητικός γραμματέας, τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), Υποδομών και Μεταφορών (διοικητικός γραμματέας, τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Μεταφορών,τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Υποδομών), Περιβάλλοντος (διοικητικός γραμματέας ΥΠΕΝ, ειδικός τομεακός γραμματέας Υδάτων), Τουρισμού (τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης), Παιδείας (τομεακός γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, τομεακός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Θρησκευμάτων, διοικητικός γραμματέας) και τέλος στο υπουργείο Οικονομίας (τομεακός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τομεακός γραμματέας Γ.Γ. Βιομηχανίας, ειδικός τομεακός γραμματέας στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ειδικός τομεακός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Οι επίμαχες θέσεις, όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα επαναπροκηρυχθούν και οι τοποθετήσεις των συνολικά 69 νέων γραμματέων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία αφορούσε την παρουσίαση προγραμμάτων επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας, η κ. Γεροβασίλη παραδέχθηκε το παράτυπο των επίμαχων προκηρύξεων, που επανειλημμένως έχουν καταγγελθεί από τη Ν. Δ. ως «φωτογραφικές».

«Παρατηρήσαμε και εμείς κάποιες ατέλειες ως προς τα προσόντα» είπε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα των προκηρύξεων εστιάζεται στο θέμα της προϋπηρεσίας. Κατόπιν αυτού, όπως ανακοίνωσε, οι νέες προκηρύξεις θα περιλαμβάνουν προϋπηρεσία από 1 έως 20 χρόνια και οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν αναλόγως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, για τις 69 θέσεις γ.γ. υπεβλήθησαν περί τις 7.000 αιτήσεις, ενώ όπως επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη, επιχειρώντας να αντικρούσει την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για «άλωση του Δημοσίου», «πολλοί από τους νυν γ.γ. δεν έχουν υποβάλει αίτηση». «Αν θέλαμε να βάλουμε τα δικά μας παιδιά, τα έχουμε ήδη βάλει. Απλά θα τους κρατούσαμε. Δεν θα αλλάζαμε το σύστημα», υποστήριξε.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.kathimerini.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue