Home Αθλητισμός «Πλέον είμαστε κριτές και όχι μόνο κρινόμενοι», τόνισε ο Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιος Συναδινός στη Βουλή

«Πλέον είμαστε κριτές και όχι μόνο κρινόμενοι», τόνισε ο Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιος Συναδινός στη Βουλή

by ikariaki.gr
6 views

Τις ενέργειες της ελληνικής αθλητικής ηγεσίας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ ανέλυσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μιλώντας στα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων, σε κοινή συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Η μετατροπή του ΕΣΚΑΝ στον ανεξάρτητο ΕΟΚΑΝ και ο σεβασμός που έχει κερδίσει η Ελλάδα στον διεθνή χώρο, με ανάληψη πρωτοβουλιών για καινοτόμες πολιτικές κατά της μάστιγας της φαρμακοδιέγερσης ήταν δύο από τα βασικά θέματα με τα οποία καταπιάστηκε, παίρνοντας το λόγο από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. «Πλέον είμαστε κριτές και όχι μόνο κρινόμενοι» τόνισε ο Ιούλιος Συναδινός.

 

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, στον πρόλογό του όρισε την ηθική στον αθλητισμό: «Η ηθική στον αθλητισμό είναι κάθε τι που αναδεικνύει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, κάθε τι που αναδεικνύει τον αθλητισμό ως ένα μέσο προάσπισης της υγείας, για την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας της νέας γενιάς, ένα εργαλείο κοινωνικής ενσωμάτωσης, συνεργασίας, κοινωνικοποίησης και άρσης αποκλεισμών. Κάθε τι, που εμποδίζει αυτόν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό και δεν νοείται ως ηθική διάσταση στον αθλητισμό.

 

Δίνοντας στοιχεία για τη μάστιγα του ντόπινγκ, ο Ιούλιος Συναδινός εξήγησε: «Καταρχήν, όλοι γνωρίζουμε ότι το ντόπινγκ αποτελεί μια μάστιγα, η χρήση απαγορευμένων ουσιών ή μεθόδων αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά είτε αφορά στον χρήστη είτε αφορά στο διακινητή είτε στον παραγωγό των παράνομων ουσιών είτε σε αυτόν ο οποίος παροτρύνει στη χρήση ουσιών και μεθόδων. Έχουμε μια νομοθεσία, η οποία είναι σαφής σε σχέση με αυτό και σε σχέση με τις κυρώσεις, οι οποίες πρέπει να επιβάλλονται. Πρέπει να ξέρετε ότι τα στοιχεία που έχουμε και έχουν παρουσιαστεί στις διεθνείς συνδιασκέψεις αναγάγουν το ντόπινγκ ως την τρίτη πιο επικερδή παράνομη δραστηριότητα μετά  το λαθρεμπόριο καυσίμων και μετά  το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στην γενικότερη διάσταση. Είναι πιο επικερδής επιχείρηση και από πολλές άλλες που εμείς θεωρούμε, όπως το εμπόριο φαρμάκων κ.λπ., επομένως, η καταπολέμηση μιας τέτοιας μάστιγας αφορά όλους μας, αφορά στον πολιτικό κόσμο, αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορά στον αθλητικό κόσμο, την ιατρική κοινότητα και όλους όσους εμπλέκονται γενικά με την κοινωνία με τη νέα γενιά».

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.amna.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue