Home ΚοινωνίαΕλλάδα Πετώντας στο Αιγαίο

Πετώντας στο Αιγαίο

by ikariaki.gr
6 views

Μπορεί ο πρωθυπουργός να απόλαυσε χθες την εικόνα του Αιγαίου από ψηλά, μέσα από ένα F-16, αλλά λίγο πάρα κάτω και λίγο πάρα πέρα υπάρχει μια πραγματική κόλαση από καθημερινές παραβάσεις και παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών, που συμμετέχουν σε πραγματικές ασκήσεις με πυρά, όσες απαγορευτικές ΝΟΤΑΜ και αν εκδίδει η Αθήνα.

Η παραβατική και παράνομη στάση της Τουρκίας με τις ασκήσεις της στο Αιγαίο εξακολουθεί άνευ διαλειμμάτων εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, από το τέλος του 2016, όταν η Άγκυρα με διεθνή αγγελία της (ΝΟΤΑΜ) δέσμευσε για έναν ολόκληρο χρόνο μεγάλες περιοχές στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, επικαλύπτοντας θρασύτατα και περιοχές ελληνικής κυριαρχίας, πάνω από ελληνικά νησιά, των οποίων επί της ουσίας αμφισβητεί (!) και αυτήν την ελληνικότητα.

Και μπορεί η Αθήνα να καταγγέλλει με δικές της ΝΟΤΑΜ, ως άκυρες, τις αντίστοιχες τουρκικές, για τις ασκήσεις της με πραγματικά πυρά, η Άγκυρα όμως πραγματοποιεί κανονικότατα τις ασκήσεις αυτές.

Και μάλιστα αντεπιτίθεται.

Πρόσφατο παράδειγμα στη μακρά λίστα της τουρκικής παραβατικότητας είναι η αντίδρασή της σε δύο ελληνικές ΝΟΤΑΜ για ασκήσεις – χωρίς πυρά. Για δύο περιοχές των ελληνικών ασκήσεων, στη Λήμνο και στα Χταπόδια (βορείως της Ικαρίας), η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι με τις ασκήσεις της -χωρίς πυρά- επικαλύπτει περιοχές των τουρκικών ασκήσεων -με πυρά- και γι’ αυτό, κατά το κοινώς λεγόμενον, η Αθήνα πρέπει να τα μαζεύει και να φεύγει…

Φυσικά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις της Αθήνας υπό μορφή ΝΟΤΑΜ, που κατήγγειλαν για πολλοστή φορά τις τουρκικές ασκήσεις, αλλά επί ματαίω. Οι τουρκικές ασκήσεις εξελίσσονται κανονικά.

Στην έκφραση της κοινής απορίας τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη, η απάντηση που λάβαμε από βαθύ γνώστη αυτού του χορού τρελών στο Αιγαίο ήταν η ακόλουθη:
«Η Τουρκία εκτελεί κανονικά τις ασκήσεις της, ανεξαρτήτως της αντίδρασης της Αθήνας, με αποτέλεσμα αρκετές ελληνικές περιοχές ασκήσεων να μην ενεργοποιούνται πρακτικά, λόγω επικάλυψης με τουρκικές ασκήσεις, οι οποίες γίνονται με πυρά, ενώ οι ελληνικές όχι».

Η τουρκική πλευρά με αυτές τις ΠΡΟΚΑΤ ΝΟΤΑΜ κατονομάζει, εξουδετερώνει και στέλνει στον δικό της κάλαθο καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης τα νησιά Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιο, Ψαρά, Χίο, Ικαρία, Λήμνο, Μυτιλήνη, Σάμο, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο, «απαγορεύοντας» στην Ελλάδα να τα χρησιμοποιεί για κανονικές ή εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Η Ελλάδα, με ομοίως ΠΡΟΚΑΤ ΝΟΤΑΜ αντεπιτίθεται και καταργεί τις αντίστοιχες τουρκικές. Αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

banner

Αναδημοσίευση από : http://www.parapolitika.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue