Home ΚοινωνίαΑιγαίο Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Β. Αιγαίου : Συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Β. Αιγαίου : Συγχαρητήρια επιστολή στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

by ikariaki.gr
10 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

         ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. &  Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ                                                                                    

                    ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                                                           

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

Μυτιλήνη, 28 Αυγούστου 2018

banner

Αγαπητές/οί μέχρι πρότινος μαθήτριες/ές,

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων άρχισε μια νέα περίοδος της ζωής σας· η μεταλυκειακή. Κι αυτή είναι για όλους/ες, και για αυτούς που το αποτέλεσμα ήταν ανάλογο των προσδοκιών τους, αλλά και για όσους υπάρχει απόκλιση από τις επιθυμίες τους.

Αν μπορούσατε να κάνετε άλμα στον μέλλοντα χρόνο, και αντικρίζατε τον εαυτό σας μετά 4 – 5 χρόνια, θα διαπιστώνατε ότι πάλι θα επιχειρήσετε μια νέα αρχή. Αυτός είναι ο αέναος κύκλος της συνεχούς προσπάθειας. Και όσο αφορά την απόκτηση γνώσεων και τη συνεχή εκπαίδευση έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στις μέρες μας η ρήση  «γηράσκω αεί διδασκόμενος» του Σόλωνα.

Μαζί με τις σπουδές, τις επαγγελματικές ή άλλες ασχολίες ας έχετε κατά νου την ανάπτυξη της ψυχικής καλλιέργειάς σας. Αυτή «ούτε γίνεται κι από τη μια μέρα στην άλλη, παρά πρέπει να έρθει από μέσα μας, να ωριμάσει με τον καιρό, να πηγάσει από τη ψυχή μας», μας λέει ο Δελμούζος. Αυτή διακρίνει τον ανώτερο κοινωνικό άνθρωπο.

Συγχαρητήρια σε όσους από εσάς πετύχατε τον στόχο σας. Σε όσους πάλι θεωρείτε ότι δεν ευδοκίμησαν οι κόποι σας υπενθυμίζουμε ότι τα εμπόδια είναι για να αντιμετωπίζονται κι όχι για να ανακόπτουν την πορεία μας. Χαρείτε οι μεν την επιτυχία σας, προχωρήστε με αισιοδοξία στη ζωή σας οι δε, κάντε όλοι σας μια νέα αρχή. Όσοι δεν είχατε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε θυμηθείτε ότι πολλοί σημαντικοί συνάνθρωποί μας γεύτηκαν την αποτυχία στη ζωή τους, συνάντησαν εμπόδια. Όμως συνέχισαν.

Κι ως νησιώτες που είμαστε σας εύχομαι Πρόσω συνεχώς.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Αριστείδης Καλάργαλης 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue