Home ΚοινωνίαΑιγαίο Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου : Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων της Β΄ φάσης του Μεταλυκειακού Τμήματος – Τάξη Μαθητείας

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου : Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων της Β΄ φάσης του Μεταλυκειακού Τμήματος – Τάξη Μαθητείας

by ikariaki.gr
1 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

& ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μυτιλήνη, 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων της Β΄ φάσης του Μεταλυκειακού Τμήματος – Τάξη Μαθητείας που πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΠΠΕΠ την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 σε Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

banner

Στα εξεταστικά κέντρα αρμοδιότητας ΠΔΕ Β. Αιγαίου πήραν μέρος 54 απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. σε εννέα ειδικότητες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τις εξετάσεις της προηγούμενης φάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση στις εξετάσεις, οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.Επίσης για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων-αποφοίτων προσφέρεται το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης, διάρκειας 35 ωρών, το οποίοι υλοποιείται με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια ή τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας αριθμού εξεταζομένων ανά ειδικότητα και εξεταστικό κέντρο.

Ο/Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ/Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/ΤΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αριστείδης Καλάργαλης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue