Home Εκπαίδευση Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου : Ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου : Ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

by ikariaki.gr
1 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ                                                               Μυτιλήνη,22 Ιουνίου 2017

—–

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΜΜΕ Βορείου Αιγαίου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 22 Ιουνίου 2017 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα Εξεταστικά Κέντρα των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το μάθημα των Αγγλικών.

                   Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα στα Εξεταστικά Κέντρα που έχουν καθοριστεί στην Αττική και είναι γνωστά, μέσω των σχολικών μονάδων, στους υποψηφίους.

                   Από την Τετάρτη 28 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ στα μαθήματα που αναβλήθηκαν και το Σάββατο 1 και Δευτέρα 3 Ιουλίου στα ΓΕΛ σύμφωνα με το πρόγραμμα για τις “Υπολειπόμενες πανελλαδικές εξετάσεις σε όσα εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Δνσεων Δ.Ε. Λέσβου και Χίου δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω σεισμού”.

banner

                   Επισημαίνεται να προσέξουν οι υποψήφιοι το νέο πρόγραμμα καθότι τα μαθήματα δεν θα εξεταστούν με τη σειρά που είχαν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

                   Τέλος, γίνεται γνωστό ότι η Π.Δ.Ε.. Βορείου Αιγαίου από τις 14 Ιουνίου πρότεινε στα γραφεία Υπουργού και Υφυπουργού: α) την άμεση πραγματοποίηση των εξετάσεων στα μαθήματα που αναβλήθηκαν, β) η ανακοίνωση του νέου προγράμματος να γίνει σύντομα καθώς και  γ) «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με “αντισταθμιστική μοριοδότηση” λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών», προτάσεις που έγιναν δεκτές.

                   Έτσι αντιμετωπίστηκε και επιλύθηκε το ιδιαιτέρως δύσκολο θέμα, η αναβολή των εξετάσεων, που δημιουργήθηκε λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

 

 

Ο Περιφερειακός Δ/ντής

Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

 

Αριστείδης Καλάργαλης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue