Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

by ikariaki.gr
4 views

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προωθεί τη διασύνδεση των νησιών με τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία

 

Ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο γυρίσματα αμερικανικής ταινίας στον Μόλυβο

 

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για να προβληθούν συστηματικά και αποτελεσματικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να ενισχυθεί ποικιλότροπα η οικονομία τους, αποφάσισε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων (Hellenic Film Office-HFO)».

 

Συγκεκριμένα σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO κ. Παναγιώτης Παπαχατζής, παρουσία αρμόδιων στελεχών της Περιφέρειας, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να συνδεθούν με την παγκόσμια οπτικοακουστική βιομηχανία, προκειμένου να αναδειχθεί ο τόπος, οι φυσικές ομορφιές του και η ιστορικότητά του.

 

banner

Η σχετική συμφωνία πιο αναλυτικά εμπεριέχει τους εξής στόχους:

  • Υποστήριξη του οπτικοακουστικού τομέα ως μέρος της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προσέλκυσης επενδύσεων και κινηματογραφικών ταινιών με σκοπό τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να μπορέσουν να μπουν στον “χάρτη” της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
  • Ενίσχυση της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media), από την προ-παραγωγή έως  την προβολή-θέαση. Τα άμεσα έσοδα από την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη τοπική οικονομία.
  • Μεταφορά τεχνολογίας και συνεχής αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Προώθηση της εικόνας του Βορείου Αιγαίου.
  • Υποστήριξη και διευκόλυνση για την κάλυψη των αναγκών  διασύνδεσης μεταξύ των αλλοδαπών παραγωγών και της τοπικής αγοράς και διοίκησης, και συγκεκριμένα για τις τοποθεσίες γυρισμάτων, την αδειοδότηση για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, τη λήψη κατάλληλου εξοπλισμού, τη διαμονή, τη διατροφή, τις μεταφορές αλλά και για την εύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Οι υποστηρικτικές ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας θα πραγματοποιούνται από το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και των τμημάτων της στις Π.Ε. Λέσβου, Χίου και Σάμου σε συνεργασία με το Επαρχείο Λήμνου και Ικαρίας.

Ο πρόεδρος της Hellenic Film Office-HFO ανακοίνωσε την απόφαση να γυριστεί στον Μόλυβο η κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους “ABOUT TIME”, με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Αμερικανίδα  ηθοποιό Heather Graham, σκηνοθέτη τον Michael Nickles, καθώς και  τον γνωστό Έλληνα ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη. Τα γυρίσματα της ταινίας προβλέπεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

 

Μέσω της ταινίας και της προβολής της σε διεθνή φεστιβάλ, κινηματογράφους και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι ομορφιές του νησιού της Λέσβου θα ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο συμβάλλοντας στη δημιουργία του brand name και στην ενίσχυση του τουρισμού και γενικότερα της τοπικής οικονομίας.

 

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα γιατί η Περιφέρειά μας συνδέεται με τη διεθνή οπτικοακουστική βιομηχανία και παραγωγή.

Έχει πολύ μεγάλη αξία για εμάς να αναδείξουμε τις υπέροχες ομορφιές του τόπου μας, να φτάσουν στην άκρη της γης, να βοηθήσουν τον τουρισμό μας και την τοπική μας οικονομία.

Χαίρομαι γιατί η εικόνα των νησιών μας θα ταξιδέψει στον κόσμο».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue