Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Σύσκεψη στη Λήμνο για τον ΦΠΑ

Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Σύσκεψη στη Λήμνο για τον ΦΠΑ

by ikariaki.gr
6 views

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου σύσκεψη φορέων στα γραφεία της Περιφέρειας στην  Π.Ε. Λήμνου.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στέλιος Μάντζαρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου Χρυσόστομος Ψάρρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μούδρου Νικόλαος Στενός, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δημήτρης Σφενδύλης, το μέλος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημήτρης Κράσσος και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Φώτης Τζελβελής και Τάσος Αναγνωστόπουλος. Επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Αδαμίδης και ο Έπαρχος   Λήμνου Βαγγέλης Γιαρμαδούρος.

 

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το ζήτημα της κατάργησης από 1η Ιανουαρίου 2018 των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε νησιά μέσα από την επιβάρυνση που έχει επιφέρει στο νησί της Λήμνου.

Συγκεκριμένα και ενδεικτικά στο νησί της Λήμνου η επιβάρυνση του συνόλου του προϋπολογισμού των δημόσιων έργων είναι σχεδόν 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι εννέα επενδύσεις που γίνονται στη Λήμνο και χρηματοδοτούνται από αναπτυξιακά προγράμματα επιβαρύνονται από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 571.000 ευρώ. Τα επιπλέον αυτά ποσά που επιβαρύνουν τη δραστηριότητα θα μπορούσαν να έχουν διοχετευθεί σε άλλα έργα, αναγκαία για την καθημερινότητα, όπως και αναγκαία για την ανάπτυξη του τόπου.

 

Πέραν αυτού μια ακόμη σοβαρή διάσταση είναι αυτή που συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών εις βάρος της τοπικής οικονομίας.

 

banner

Το αίτημά μας παραμένει: Καθολική εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue