Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Συνεδρίαση για την υλοποίηση Ο.Χ.Ε. στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Συνεδρίαση για την υλοποίηση Ο.Χ.Ε. στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

by ikariaki.gr
23 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου βρίσκεται στη Λήμνο, όπου πραγματοποιήθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Τεχνικής Δομής Στήριξης (Τ.Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου για την υλοποίηση Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

 

Στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Επαρχείο της Λήμνου τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κα. Μαρία Κακαλή, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, η πρόεδρος της Τ.Δ.Σ. της Π.Ε. Λήμνου κα. Αφροδίτη Κουρογένη, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Θεόδωρος Μονοκρούσος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Λήμνου κα. Όλγα Βουλγαροπούλου, ο πρόεδρος του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου  κ. Χρήστος Κακαρνιάς, η Διευθύντρια της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λήμνου κα. Χριστίνα Μοσχούδη και υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λήμνου.

 

Εξετάστηκαν αναλυτικά τα θέματα προετοιμασίας και υλοποίησης έργων των τοπικών φορέων που εντάσσονται το πρόγραμμα των Ο.Χ.Ε.. Προσδιορίστηκαν οι ανάγκες συνεργασίας και υποστήριξης των δράσεων για την ωρίμανση και υλοποίηση των προγραμματιζόμενων έργων.

 

Οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση κρίσιμων έργων βασικής υποδομής για τα δύο νησιά (οδοποιία, διαχείριση λυμάτων, αντιπλημμυρική προστασία, λιμενικές υποδομές κλπ). Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα έργα Πολιτισμού, στα έργα αστικών αναπλάσεων και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας των δύο νησιών.

 

banner

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταξύ των άλλων τόνισε:

 

«Οι Ο.Χ.Ε. των μικρών νησιών όπως σχεδιάστηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν συνολικά και ολοκληρωμένα τα αναπτυξιακά ζητήματα του κάθε νησιού ξεχωριστά. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων, όχι μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014- 2020 τη Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και από κάθε άλλη πηγή χρηματοδότησης, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συνεργασία του συνόλου των τοπικών φορέων αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους και την αντιμετώπιση των επιμέρους δυσκολιών που προκύπτουν, κυρίως από την υποστελέχωση και την έλλειψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού».

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue