Home Εκπαίδευση Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρόγραμμα επιμόρφωσης τουριστικών επαγγελματιών

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρόγραμμα επιμόρφωσης τουριστικών επαγγελματιών

by ikariaki.gr
11 views

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου Α.Ε., για την υλοποίηση του έργου  «Δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης των εμπλεκόμενων επαγγελματιών στο τουριστικό σύστημα του Βορείου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 240.440 ευρώ με Φ.Π.Α.

Το έργο το οποίο θα έχει διάρκεια τριάντα μήνες, περιλαμβάνει την καταγραφή των εκπαιδευτικών αναγκών, το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης επιμόρφωσης και κατάρτισης συνολικής διάρκειας άνω των 1000 ωρών για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Λήμνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι ώρες και τα θεματικά αντικείμενα διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και θα είναι έως 100 ώρες, ενώ οι καταρτιζόμενοι θα είναι το ελάχιστο 6 και το ανώτερο 25 άτομα σε κάθε τμήμα.

Επίσης προβλέπεται η συνδιοργάνωση και υλοποίηση επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης μέσω ημερίδων και ειδικών εκδηλώσεων με ομιλίες και διαγωνισμούς οι οποίοι προάγουν τις επαγγελματικές δεξιότητες των ομάδων στόχου. Οι ομάδες στόχου θα είναι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, οι τουριστικοί πράκτορες, οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης και οι ιδιοκτήτες ταξί. Κάθε συμμετέχων θα λάβει βεβαίωση παρακολούθησης ενώ όπου είναι δυνατόν θα υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων που θα αποκτηθούν.

Στόχος είναι τα προγράμματα να διεξαχθούν κυρίως στις περιοχές των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπου ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε δομές επιμόρφωσης και κατάρτισης.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue