Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Δύο εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας & τη Διεθνή Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

Περιφέρεια Β. Αιγαίου : Δύο εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας & τη Διεθνή Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών

by ikariaki.gr
8 views

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας, για να τιμήσει τη μοναδικότητα και την ανεκτίμητη προσφορά της.

Συγκεκριμένα, στη Μόρια Λέσβου, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μόριας και Παμφίλων με ομιλήτρια την κα. Κλέππερ Κωφοπούλου Ντανιέλα, Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης, με θέμα «Η ψυχική υγεία των παιδιών» και στην Αγία Παρασκευή σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων η «Αναγέννηση» και ομιλήτρια την κα. Κατανού Έλλη, Ωτορινολαρυγγολόγο Χειρουργό Κεφαλής και Τραχήλου Παιδιών και Ενηλίκων, με θέμα «Η αναγκαιότητα της φροντίδας της υγείας των γυναικών».

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν με μελωδίες οι χορωδίες των Συλλόγων         Μόριας- Παμφίλων, καθώς επίσης και το χορευτικό Μόριας. Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου απήγγειλαν ποιήματα, ενώ προσφέρθηκαν και λουλούδια. Επιπρόσθετα, βραβεύτηκαν 4 πολύτεκνες μητέρες (5 και 9 παιδιών αντίστοιχα) με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Την επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Γόμου Πρωτογεράκη Καλλιόπη, η οποία τόνισε ότι «αναγνωρίζουμε τη συμβολή της μητέρας και παρά τη δυσμενή συγκυρία της εποχής, το δίχτυ κοινωνικής στήριξής της πρέπει να είναι ισχυρό».

Στην εκδήλωση της Αγίας Παρασκευής παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης.

banner

 

 

 

 

 

 

 

25 Μαΐου: «Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών»

 

Ημέρα παγκόσμιου μηνύματος ελπίδας κι αλληλεγγύης στους γονείς που βίωσαν ή και βιώνουν αυτό το δραματικό γεγονός αλλά και αφύπνισης, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Τα παιδιά αποτελούν το πιο ζωντανό αλλά αναμφίβολα και το πιο ευάλωτο και απροστάτευτο κομμάτι της κοινωνίας μας. Χωρίς τη βοήθειά μας ψυχική, συναισθηματική, υλική, δε μπορούν να σταθούν, να προοδεύσουν και να πορευτούν και η ευθύνη λοιπόν είναι τεράστια όλων μας- γονέων, σχολείου και των κοινωνικών φορέων- για να περιοριστούν τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά της αρπαγής, απαγωγής, παράνομης κατακράτησης, αποπλάνησης, εκμετάλλευσης, κακοποίησης, θανάτωσης ανήλικων παιδιών.

Γονείς: Δημιουργείστε ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης και διαλόγου μεταξύ εσάς και των παιδιών σας. Παραμείνατε σε αφύπνιση και ενημέρωση των παιδιών σας, εκπαιδεύοντας τα να μην εμπιστεύονται άτομα άγνωστα ότι και αν τους πουν ή τους τάξουν. Μιλήστε τους για τον πιθανό κίνδυνο να τους συμβεί κάτι παρόμοιο και πως θα πρέπει να πράξουν σε μία τέτοια πιθανότητα. Γνωρίστε τα άτομα του «κύκλου» των παιδιών σας και τα μέρη που συχνάζουν. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας να σας εμπιστεύονται για οτιδήποτε «περίεργο» ή «διαφορετικό» συμβεί στο σχολείο τους ή στους χώρους δραστηριοτήτων τους.

Εκπαιδευτικοί: Διεξάγετε ενημερώσεις με ειδικούς σχετικά με το πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών, παρακολουθείστε οτιδήποτε περίεργο λάβει χώρα στο σχολικό σας περιβάλλον και ενημερώστε τη σχολική κοινότητα, τους γονείς και μαθητές.

Κοινωνικοί Φορείς: Από κοινού και με την εμπλοκή των γονέων και της σχολικής κοινότητας, μιλάμε ανοιχτά για το τεράστιο αυτό θέμα, ευαισθητοποιούμε, ενημερώνουμε.

Οι κίνδυνοι δυστυχώς ενώ φαντάζουν πολύ μακρινοί, στην πραγματικότητα το σημείο που θα μας αφορούν δεν απέχει πολύ. Κι η εξαφάνιση είναι ένας από αυτούς. Το οφείλουμε στα ίδια μας τα παιδιά.

 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λέσβου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue