Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου : Έργα ψηφιακού πολιτισμού για τη Λήμνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου : Έργα ψηφιακού πολιτισμού για τη Λήμνο

by ikariaki.gr
3 views

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δύο έργα ψηφιακού πολιτισμού για το νησί της Λήμνου, συνολικού προϋπολογισμού 654 χιλιάδων ευρώ.

Τα έργα εντάσσονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε.) που υλοποιούνται για τα επτά μικρά νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και είναι τα εξής:

  • Ψηφιακή Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Λήμνου – Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών, με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 307 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο αφορά τον σχεδιασμό και υλοποίηση δικτυακής ψηφιακής πλατφόρμας πολιτιστικού περιεχομένου για περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Λήμνου με τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και εικονικές περιηγήσεις.

  • Τρισδιάστατη Προβολή Κάστρου Μύρινας,  με συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 347,4 χιλιάδες ευρώ.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη ενός τρισδιάστατου συστήματος προβολής του Κάστρου με σύστημα εικονικής περιήγησης, δημιουργίας Δικτυακής Πύλης και τέλος ψηφιακής διαδραστικής ξενάγησης για φορητές συσκευές

Δικαιούχος υλοποίησης των έργων είναι  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Ο πολιτισμός αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και η ανάδειξή του με κάθε τρόπο αποτελεί προτεραιότητά μας. Με τα δύο αυτά έργα  αναδεικνύονται οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της Λήμνου, καθώς και το Κάστρο της Μύρινας. Χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, οι αρχαιολογικοί χώροι τη Λήμνου γίνονται προσβάσιμοι  και έτσι ο πολιτιστικός μας πλούτος φτάνει με κάθε σύγχρονο και πρόσφορο τρόπο στους επισκέπτες και τους εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue