Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Πεζοπορίες στο χωριό της Αρέθουσας

Πεζοπορίες στο χωριό της Αρέθουσας

by ikariaki.gr
39 views

Πεζοπορίες στην Ικαρία, Αρέθουσα
Θέλετε να περπατήσετε στα βουνά της Ικαρίας και να γνωρίσετε το φανταστικό Ικαριακό τοπίο; Περπατήστε μαζί μας στα μονοπάτια της ορεινής Αρέθουσας στην Ικαρία. Παράλληλα βοηθήστε μας να διατηρήσουμε τα μονοπάτια του βουνού γύρω από το χωριό καθαρά και ανοιχτά στους περιπατητές, και προστατεύοντας έτσι και το μοναδικό τοπίο της περιοχής.
Τον Ιούνιο περπατάμε δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη (ώρα εκκίνησης 08:00) και Πέμπτη (στις 17:00). Ακολουθούμε την κυκλική διαδρομή Αρέθουσα – Καραβόσταμο – Αρέθουσα. Σημείο συνάντησης και έναρξης της διαδρομής, είναι στην Πολιτιστική Αίθουσα της Αρέθουσας, δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στο κέντρο του χωριού. Κόστος 12€/ άτομο.
Η Αρέθουσα βρίσκεται στο κέντρο της Ικαρίας και παλιότερα ήταν πάντα ένα σταυροδρόμι των δρόμων που ένωναν τις δύο πλευρές του νησιού.  Από εδώ περνούσε ο κεντρικός μουλαρόδρομος που ένωνε τον Εύδηλο με τον Άγιο Κήρυκο. Από εδώ πέρασαν οι επαναστάτες που δημιούργησαν την “Ελευθέρα Πολιτεία Ικαρίας” λίγο πριν το ξέσπασμα των Βαλκανικών πολέμων, στο δρόμο τους από τις Ράχες για τον Άγιο Κήρυκο.
Πληροφορίες
(+30) 22750 61177
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις
Οργάνωση ΔΙΑΛΟΓΟΣ – αστική μη-κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Αρέθουσα Ικαρίας που προσπαθεί μεταξύ άλλων να αναδείξει πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή της Αρέθουσας. Τα τελευταία 2 χρόνια με πρωτοβουλία του ΔΙΑΛΟΓΟΥ και βοήθεια εθελοντών από όλο τον κόσμο καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε το παλιό μονοπάτι που συνδέει την Αρέθουσα με το Καραβόσταμο. Τα έσοδα από τις πεζοπορίες θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την υπάρχουσα διαδρομή και να αναδείξουμε περισσότερες.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue