Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΠΑ.Μ.Ε. : Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

ΠΑ.Μ.Ε. : Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

by ikariaki.gr
4 views

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

Στην Αθήνα, 10.30 πμ στην Ομόνοια!

Περνάμε στην αντεπίθεση!

 

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού!

 

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η “δίκαιη ανάπτυξη” που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες.

banner

 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, την οργάνωση και τη δράση των εργαζομένων.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ σε αυτές τις συνθήκες δυναμώνει την καταστολή και τον αυταρχισμό απέναντι σε εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν τις προηγούμενες μέρες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

 

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

 

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

 

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις, στις 14 Δεκέμβρη.

 

Διεκδικούμε:

 

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

 

Δεκέμβρης 2017

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτό το λόγο  η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτό το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές αξιολογήσεις. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους  να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 4/12/2017       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

ΑΠ: 45, 4/12/17

ΠΡΟΣ:

Μέλη Συλλόγου

Σωματεία

ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε απόψε στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

 

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

 

Κάτω τα χέρια από την απεργία! Την Πέμπτη 14/12, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, κανένας στο σχολείο! Όλοι οι συνάδελφοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου πίσω από το πανό του Συλλόγου μας στις 12. 

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας

 

Σωτηρίου Αναστασία                                                 Γλαρού Αθηνά

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κινητοποιήσεις : Βαθύ ώρα 6.00΄μμ στο Εργατικό Κέντρο

  5/12/2017     Καρλόβασι ώρα 6.00΄ μμ στα γραφεία των σωματείων

 

Εργαζόμενοι-νες, άνεργοι, νέοι και νέες,

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστός υπηρέτης του ΣΕΒ και της πλουτοκρατίας κατέθεσε στην Βουλή και σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία για το συνδικαλιστικό κίνημα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

Ένα δικαίωμα που η εργατική τάξη το κατάκτησε με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, με ποτάμια από το ίδιο της το αίμα.

Ένα δικαίωμα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε ν’ αγγίξει.

Ήτανε δίκιο και έγινε πράξη μας λέει ο κ. Τσίπρας διαφημίζοντας τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και προφανώς ήτανε δίκιο και γίνεται πράξη να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία, κατά πως ήθελαν και δεν το έκρυβαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες αφεντικά του. Όπως ήτανε δίκαιο και έγινε πράξη να μας αρπάζουν και με τα δύο τους χέρια μέσα από την τσέπη μας τον κόπο μας, να χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ για να σακατέψουν και να συλλάβουν τους απεργούς του Καρυπίδη που διεκδικούν να πληρωθούν την δουλειά τους εδώ και 18 μήνες, τον ξυλοδαρμό των φοιτητών που αγωνίζονταν για φοιτητικές εστίες, τον ξυλοδαρμό όσων διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους και πάει λέγοντας.

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που επαγγέλλεται, μόνο δίκαιη δεν είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Ξέρει ότι «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα μεγαλύτερη ληστεία του εισοδήματος της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, απληρωσιά, φοροληστεία, πλειστηριασμούς κατοικιών κ.λ.π.

Αυτό που επιδιώκει να κάνει με την ξαφνική τροπολογία είναι να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να μην μπορεί ν’ αντιδράσει και να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Το ότι απέσυρε την τροπολογία, κάτω από τις αντιδράσεις των συνδικάτων, δεν σημαίνει ότι δεν θα το επαναφέρει. Έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του και το δείχνει η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική του.

Του λέμε ότι τα σχέδιά του αυτά δεν θα περάσουν. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Δίνουμε σήμερα δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις σε Βαθύ και Καρλόβασι και δεν χάνουμε ούτε μέρα για την προετοιμασία και επιτυχία της

 

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,

 

 

με απεργιακές συγκεντρώσεις στη Σάμο (10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο) και στην Ικαρία στις 12.00΄ το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

Απεργούμε για να δοθεί μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού. Να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. με τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν να υλοποιήσουν πριν και μετά την 3η αξιολόγηση.

Να μη τολμήσουν να ψηφίσουν τον νόμο-έκτρωμα για την κήρυξη απεργιών.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Κάτω τα χέρια από την Απεργία – Πανελλαδική Στάση Εργασίας .

 

Το ΝΤ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουν στις απογευματινές  συγκεντρώσεις 6:00 μ.μ το απόγευμα  Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο και Καρλόβασι στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στην οδό Γοργύρας.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ

 

Το  Ν.Τ ΣΑΜΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠ’  ΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΣ   ΔΩΣΟΥΜΕ  ΤΗ  ΔΙΚΗ   ΜΑΣ   ΔΥΝΑΜΙΚΗ   ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης,  προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  προσπαθεί  αιφνιδιαστικά να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας!!  4/12  στη  Βουλή  βάζει νέα εμπόδια για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι: «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης». (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Η αντίδραση των συνδικάτων ήταν άμεση. Μια σειρά από σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες καλούν σε κινητοποιήσεις. Η είδηση έγινε γνωστή χθες βράδυ και η ΑΔΕΔΥ καλεί σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στάση εργασίας και κινητοποιήσεις, ως μια πρώτη αντίδραση. Όπου δεν είναι δυνατό να γίνουν άμεσα πρωινές κινητοποιήσεις, προχωράμε σε ενημερώσεις των εργαζομένων και καλέσματα στις απογευματινές συγκεντρώσεις και στην απεργία της επόμενης εβδομάδας. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου προχωρά σε κινητοποιήσεις το απόγευμα και στα δύο κέντρα του νησιού.

 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, μόλις ενημερώθηκε χθες βράδυ, προχώρησε σε άμεση λήψη απόφασης:

 

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για όλο το δημόσιο, Τρίτη 5/12 από 11.30 ως λήξη ωραρίου. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις απογευματινές συγκεντρώσεις του ΕΚΣ στις 18.00, σε Βαθύ και Καρλόβασι και στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ   ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ  14/12

 

Ο Πρόεδρος

 

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Ο Γραμματέας

 

Πανούσος Χρήστος

 

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Εργατική Τάξη της Ελλάδας

ΌΧΙ στο χτύπημα του δικαιώματος της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκφράζει την συμπαράσταση της στην Εργατική Τάξη της Ελλάδας που σήμερα διαδηλώνει ενάντια στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο Νόμου που χτυπά το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η κυβέρνηση που είναι συγκυβέρνηση του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού, ρατσιστικού και εθνικιστικού κόμματος ΑΝΕΛ που με βάσει τις τελευταίες γενικές πολιτικές εκλογές κυβερνά με το 20% του εκλογικού Σώματος, απαιτεί με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε, το 50% των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για την κήρυξη νόμιμης απεργίας !!!

Με 20% ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυβερνούν αλλά απαιτούν 50% για την κήρυξη απεργίας !!!

Για αυτές τις αντεργατικές της πολιτικές η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πάρει και πάλι τα συγχαρητήρια της Τρόικας, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελλήνων Καπιταλιστών.

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στηρίζει τις αγωνιστικές διαδηλώσεις που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους που ζουν και αγωνίζονται ενάντια στις αντισυνδικαλιστικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ενώνουμε την φωνή μας  μαζί με όλα τα συνδικάτα που αντιδρούν στην παρεμπόδιση του δικαιώματος της Απεργίας.

Το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι ιερό όπλο. Είναι μια κατάκτηση της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης που κερδήθηκε με ποτάμια από αίμα των εργατών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σήμερα σε περίοδο που το καπιταλιστικό σύστημα είναι σάπιο, η διεθνής μπουρζουαζία μαζί με την νομενκλατούρα Διεθνών Οργανισμών και την συνενοχή  ρεφορμιστικών συνδικαλιστικών ηγεσιών έχουν ανοίξει μια συζήτηση μέσα στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας με στόχο την κατάργηση του δικαιώματος της Απεργίας.

Στα σχέδια αυτά η Ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τρέχει από τους πρώτους να δηλώσει υποταγή και συστράτευση. Να δείξει τον δρόμο σε όλες τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις.

Καλούμε τα μέλη της ΠΣΟ, όλα τα αγωνιστικά συνδικάτα να εκφράσουν ενεργητικά την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, απαιτώντας να παρθεί πίσω αυτή η βρώμικη αντεργατική πρόταση νόμου. Ο αγώνας αυτός μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Ότι κερδήθηκε με αίμα – Δεν θα το σβήσει καμία κυβέρνηση με τα μολύβια της

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue