Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες ΠΑ.Μ.Ε. : Για το Συλλαλητήριο της 8-4-17 στον Εύδηλο και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

ΠΑ.Μ.Ε. : Για το Συλλαλητήριο της 8-4-17 στον Εύδηλο και τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

by ikariaki.gr
6 views

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ &

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

   Εργαζόμενοι από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι συμμετείχαν στο απογευματινό συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου στις 8.4.17, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Τοπ. Γραμματ. Π.Α.ΜΕ- Π.Α.Σ.ΕΒΕ- Ο.Γ.Ε- Π.Α.ΣΥ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν τα σωματεία: Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας- Φούρνων, Ε.ΤΕ.ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας, Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων , Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας-Φούρνων καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας ,με επικεφαλής τον Δήμαρχο του νησιού.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μισθωτών Συνταξιούχων Ικαρίας χαιρέτισε ο Λευτέρης Φλυτζάνης αναφερόμενος στην προχτεσινή μαζική Γενική Συνέλευση των Συνταξιούχων στον Εύδηλο. Εκ μέρους της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Γιολάντα Σιαλμά ανάφερε ότι «δεν μας αρκεί η επιβίωση, θέλουμε ζωή που μας αξίζει, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας».

 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου Αποστόλης Δημόπουλος  όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «…Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας… Ο πραγματικός τους στόχος είναι να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα μας. Στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους για το ποιος θα χάσει περισσότερα θέλουνε να γίνουμε πιο φτηνοί, να μας κλέψουν ακόμα περισσότερα από το πλούτο που παράγουμε. Δε θα διστάσουν να μας στείλουν ακόμα και στους πολέμους τους με σκοπό να ξεπεράσουν τη κρίση τους και να συνεχίζουν να τα κονομάνε…. Μπροστά στην Πρωτομαγιά, και για το επόμενο διάστημα, δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική μας δράση, την πάλη μας κατά του πολέμου και των πολεμικών εξοπλισμών, ενισχύουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουνε τον πόλεμο. Σύνθημά μας : «παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των λαών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά»… Δεν υποχωρούμε! Ακόμη πιο μαχητικά, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς μας φορείς, ενημερώνουμε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές των νησιών μας. Ετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας και το λαό για να αντιπαλέψει τα όσα ετοιμάζουν εις βάρος μας… Ετοιμαζόμαστε για μαζική Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία».

    Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι έως τώρα προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την φετινή Πρωτομαγιά, όπου : Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγίου Κηρύκου στις 12 το μεσημ., ενώ νωρίτερα στον Εύδηλο, στις 10.30 π.μ εκδήλωση φόρου τιμής στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει συνεστίαση του Συνδικάτου Οικοδόμων στην αίθουσα των Γλαρέδων, για την οικονομική του ενίσχυση.

banner

 

 

ΙΚΑΡΙΑ 9/4/17

 

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ  ΣΤΙΣ  8 ΑΠΡΙΛΗ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι & νέες

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του Π.Α.ΜΕ και των ταξικών σωματείων των νησιών μας, ενώνουμε τη φωνή μας με 1000αδες εργαζόμενους απ’ όλη την Ελλάδα που διαδηλώνουν χτες και σήμερα και βροντοφωνάζουμε: “Κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας”.

Αυτό είναι το σύνθημά μας ενάντια στην κυβέρνηση, στους “εταίρους” ευρωζώνη – ΔΝΤ και λοιπούς κεφαλαιοκράτες που συνεδριάζουν στη Μάλτα στο Γιουρογκρούπ και συζητάνε πώς θα καταστρέψουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Συζητάνε νέα αντιλαϊκά μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης, ανεξάρτητα από τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία, είτε σε συνθήκες πτώσης και στασιμότητας του ΑΕΠ, είτε σε φάση ανάκαμψης των επιχειρηματικών κερδών.

Δεν τους νοιάζει ο λαός. Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, σε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, σε ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στον υποκατώτερο μισθό, σε μόνιμους “κόφτες”, στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι τα μέτρα που παίρνονται για άλλη μια φορά με πρόσχημα το δημοσιονομικό χρέος. Ο πραγματικός τους στόχος είναι να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα μας. Στα πλαίσια των ανταγωνισμών τους για το ποιος θα χάσει περισσότερα θέλουνε να γίνουμε πιο φτηνοί, να μας κλέψουν ακόμα περισσότερα από το πλούτο που παράγουμε. Δε θα διστάσουν να μας στείλουν ακόμα και στους πολέμους τους με σκοπό να ξεπεράσουν τη κρίση τους και να συνεχίζουν να τα κονομάνε.

     Αυτά αφορά η αξιολόγηση τους αλλά και η βρώμικη παγίδα τους που λέγεται «αντίμετρα». Δεν αφορά τη δουλειά με δικαιώματα, την υγεία και τη πρόνοια, τη μόρφωση των παιδιών μας. Είναι μέτρα που θα προστεθούν στη πλάτη μας μαζί με τα προηγούμενα. Είναι κοντά στην ψήφιση 4ου Μνημονίου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, αξιοποιώντας τις υπαρκτές αντιθέσεις, κυρίως ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα πτώση του παραγόμενου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, η κυβέρνηση και οι «θεσμοί» αυξάνουν την πίεση και τους εκβιασμούς στο λαό, για να καταπιεί αδιαμαρτύρητα τα αντιλαϊκά μέτρα που του ετοιμάζουν.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση, ενώ έχει συμφωνήσει με τις περικοπές στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, προσπαθεί να μεταθέσει την εφαρμογή του μέτρου για μετά το 2019, προκειμένου να μη συμπέσει με τη μείωση του αφορολόγητου και δράσει έτσι πολλαπλασιαστικά στη δυσαρέσκεια και στις αντιδράσεις.

Οι δραματικοί τόνοι του πρωθυπουργού και οι αναφορές του στις ευεργετικές συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της “αξιολόγησης” δεν απευθύνονται στους θεσμούς, αλλά σε μας, στο λαό, με στόχο να καλλιεργήσουν κλίμα ανοχής για το νέο πακέτο μέτρων, που από κοινού ετοιμάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο.

Δεν πέφτουμε στη παγίδα της εθνικής συναίνεσης που μας καλούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα οι εργάτες με το κεφάλαιο. Το παραμύθι της ανάκαμψης και ανάπτυξης της κυβέρνησης, έχει και δράκο. Προσπαθεί να υποτάξει τους εργαζόμενους για να αποδεχτούν τα μέτρα ως αναγκαία για να βγει η χώρα από τη κρίση. Να γίνει συνένοχος η εργατική τάξη στους σχεδιασμούς τους. Να αποδεχτούμε τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις όπως τη ΔΕΗ. Το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία.

   Αυτές τις μέρες συζητιούνται κάτω από το τραπέζι  και πίσω από την  πλάτη εργαζομένων και καταναλωτών οι εξελίξεις στην ενέργεια με το ξεπούλημα μονάδων παραγωγής στους μονοπωλιακούς ομίλους που ολοκληρώνονται με την «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «θεσμούς».   Είναι ένα ακόμα κομμάτι του πάζλ στην διαδικασία παραχώρησης στο κεφάλαιο του συνόλου του τομέα της ενέργειας που έχει να κάνει με εξόρυξη, παραγωγή και διανομή του προϊόντος.

Στο στόχαστρο των μονοπωλίων, είναι τα λιγνιτικά και υδροηλεκτρικά  εργοστάσια, ενώ και οι άλλες μονάδες φυσικού αερίου δεν είναι έξω από τους σχεδιασμούς τους. Η εξασφάλιση μεγάλης και άμεσης κερδοφορίας που δίνουν οι συγκεκριμένες υποδομές στους «επενδυτές» έχουν φέρει το ζήτημα στις διαπραγματεύσεις στο ίδιο επίπεδο με τα εργασιακά και το φορολογικό.

Ο λαός έχει γνωρίσει χρόνια τώρα τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση που την πληρώνει πανάκριβα μέσα από τα τιμολόγια. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας, είδαν τους μισθούς τους να κατρακυλούν, στις νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις κυριαρχούν νέες δυσμενείς συμβάσεις και στους εργολάβους η απληρωσιά και μισθοί των 586 ευρώ είναι κυρίαρχα.

Οι δηλώσεις εργοδοτικών συνδικαλιστών, όπως του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ότι «υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι μετά τον Ιούνιο» έχει δύο στόχους: από την μία να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι στην ενέργεια την εργοδοτική τρομοκρατία, την αξιολόγηση στην λογική της απαξίωσης του εργατικού δυναμικού, τις αναγκαστικές μετατάξεις, την μεταφορά τους στους ιδιώτες ως πρόβατα προς σφαγή και από την άλλη να δώσει άλλοθι στην πολιτική διακοπών ρεύματος σε φτωχά λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι. χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στην ΔΕΗ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ. Είναι συνένοχος στο έγκλημα σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων. Η γραμμή του είναι ότι η διαπραγμάτευση είναι εθνικός στόχος, όπως και η καπιταλιστική ανάπτυξη. Θυμίζουμε, η τελευταία συμφωνία της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ΕΓΣΣΕ το αποδεικνύει. Συνυπέγραψαν τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ που για χρόνια μας έχουν καθηλώσει.

Σε αντίστοιχη ρότα κινείται και η ΑΔΕΔΥ με την κατάπτυστη πρότασή της για την αντιδραστική αξιολόγηση με βάση το να πιάνονται οι «στόχοι». Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, να συνδέεται δηλαδή με περικοπή μισθού, απολύσεις κ.λπ. Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους να μην πάρουν μέρος σε καμιά μορφής αξιολόγηση. Να αποφασίσουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία τους, με το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, για άρνηση της αξιολόγησης και για οργάνωση τους αγώνα τους.

Επισημαίνουμε ότι είναι απαίτηση της ΕΕ και του ΣΕΒ η απόλυση των μισών δημοσίων υπαλλήλων της χώρας μας.  Αυτό εννοούν όταν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΑ, Λεβέντης, λένε “μικρότερο κράτος”.

      Από αυτό εδώ το βήμα να χαιρετίσουμε, για άλλη μια φορά, τους ξενοδοχοϋπάλληλους   του “Athens Ledra” οι οποίοι βρίσκονται εδώ και  300 ημέρες σε διαρκή αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, μετά και από την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το ξενοδοχείο ξαφνικά, πετώντας στο δρόμο πάνω από 150 εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη απόφαση της εργοδοσίας έγινε τη στιγμή που το ξενοδοχείο είχε υψηλή πληρότητα, καθώς και κρατήσεις για το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε συνθήκες όπως οι σημερινές που οι εργαζόμενοι γονατίζουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, που αντιμετωπίζουν την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, τους μισθούς πείνας, ο αγώνας που δίνουν ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο είναι παράδειγμα για τις επόμενες μάχες που έχουν να δώσουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων.

Συνάδελφοι, τη λογική της ανάθεσης, ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει τα προβλήματα, την πληρώσαμε πολύ ακριβά μέχρι τώρα. Όσο εμείς αδρανούμε, τόσο οι εργοδότες και το κεφάλαιο αποθρασύνονται και θέλουν περισσότερο ιδρώτα, μας θέλουν πιο φτηνούς, με σκυμμένο το κεφάλι.

Πρόσφατο παράδειγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στη Σάμο ήταν το κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Ζαρμπάνη, επιχειρηματία στο εμπόριο, κατά τη διάρκεια των εκλογών του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων του νομού μας, εκβιάζοντας τους με απόλυση αν δεν υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν θα συμμετέχουν στη ζωή και τη δράση του σωματείου.

Τι πιο τρανή απόδειξη ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοξενοδόχοι και λοιποί «σωτήρες» ,φοβούνται ,όπως ο διάολος το λιβάνι, την ταξική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων? Φοβούνται τις διεκδικήσεις των εργατών  σε μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ποντάρουν στην απογοήτευσή, στην άκρα του τάφου σιωπή στους χώρους δουλειάς, στον διαρκή φόβο για απόλυση, στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ε, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύβουμε το κεφάλι !! Είμαστε οι πολλοί. Σε μας ανήκουν τα πάντα. Τι είναι τα σ/μ, τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία,  τα εργοστάσια χωρίς εμάς; Σκέτα ντουβάρια, χωρίς ζωή. Τον ιδρώτα μας και το κόπο μας, την υπεραξία μας, αρπάζουν τα αφεντικά και γεμίζουν τα σεντούκια τους. Δεν τρομοκρατούμαστε. Δεν ανεχόμαστε καμιά εργοδοτική παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων μας.

Από αυτό το βήμα εγκαλούμε τη κυβέρνηση και όλα τα παπαγαλάκια που “σκίζονται” για να κλείσει η αξιολόγηση. Οι εκβιασμοί τους να πέσουν στο κενό. Δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε τα παζάρια της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» και όλες τις αντιλαϊκές συμφωνίες, όπως αυτή που συζητιέται τώρα, ανεξάρτητα από το πότε θα καταληχθεί.

Οι εργάτες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι οι νέοι και οι νέες, δεν έχουμε τίποτα κοινό με την ανάπτυξή τους, με τα κεφάλαιά τους.  Ή αυτοί ή εμείς. Η ανάπτυξή τους, πατάει πάνω στη δυστυχία μας. Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.

Υπάρχει σύνθημα που συμπυκνώνει αυτό που γίνεται στη γειτονιά μας: “Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν. Με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν”.

“Ο πόλεμος τους σήμερα, γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”. Οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου στην περιοχή μας και ευρύτερα οξύνονται. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να χύσουμε το αίμα μας για τους πετρελαιάδες, τους εμπόρους όπλων, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον Τούρκικο λαό. Ο καυγάς στα νερά του Αιγαίου και πάνω από τα κεφάλια μας γίνεται για το ποιος θα ελέγχει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Κάνουμε καθαρό ότι τα σωματεία και οι οργανώσεις που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσετε αλυσίδες.

Τα Εργατικά Κέντρα Σάμου, Λέσβου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου με κοινή απόφαση του και κάλεσμα προς το λαό των νησιών μας απαιτούμε να απεγκλωβιστούν τώρα οι πρόσφυγες-μετανάστες και να μετακινηθούν με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους. Καμιά επέκταση του hot spot με οποιαδήποτε μορφή. Ανοιχτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Έξω οι ΜΚΟ από τα χοτ σποτ. Ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα χοτ σποτ με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν δεχόμαστε η χώρα μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμια μας, να γίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό κρέας για τα κανόνια τους. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ώστε ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.

   Μόλις χτες τα ξημερώματα οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τη Συρία με πρόσχημα τα χημικά όπλα. Από αυτό το βήμα καταδικάζουμε την πυραυλική αυτή επίθεση. Δείχνει ξεκάθαρα την όξυνση των αντιθέσεων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Αναδεικνύεται επίσης η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βάση της Σούδας που είναι στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο Συριακό λαό. Γνωρίζουμε όλοι, πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προβάλλουν κι αξιοποιούν προσχήματα για να δικαιολογούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους×

Δυναμώνουμε μέσα από τα σωματεία μας τη πάλη ενάντια στον εθνικισμό στο ρατσισμό, την αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε σε όλους τους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές  την εγκληματική, ναζιστική συμμορία  των αφεντικών, της Χρυσής Αυγής.

Μπροστά στην Πρωτομαγιά και για το επόμενο διάστημα δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική μας δράση, την πάλη μας κατά του πολέμου και των πολεμικών εξοπλισμών, ενισχύουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Μόνο οι λαοί μπορούν να σταματήσουνε τον πόλεμο. Σύνθημά μας είναι ότι «παλεύουμε με τους εργαζόμενους όλων των λαών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».

 

Συνάδελφοι δεν υποχωρούμε! Ακόμη πιο μαχητικά, οργανωμένα και μαζικά μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς μας φορείς, ενημερώνουμε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές των νησιών μας. Ετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας και το λαό για να αντιπαλέψει τα όσα ετοιμάζουν εις βάρος μας.

 

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

                           Και για τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις

όπου για την Ικαρία με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12 το μεσημ., ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα  εδώ στον Ευδηλο στις 10.30 εκδήλωση φόρου τιμής στο Μνημείο των Εκτελεσμένων.

Καλούς αγώνες και καλή συνέχεια!

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue