Home Πολιτισμός Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το Επικούρειο – Έτοιμο προς χρήση το φθινόπωρο του 2018

Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το Επικούρειο – Έτοιμο προς χρήση το φθινόπωρο του 2018

by ikariaki.gr
4 views

Την πορεία των εργασιών, αλλά και τη χρήση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου, του νέου τοπόσημου, που θα προστεθεί στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού μας, παρουσίασε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος.

 

Το κτίριο αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση το φθινόπωρο του 2018 και όπως επισήμανε ο κ. Κατρακάζος πρόκειται για ένα κτίριο δημιουργίας. «Στο Επικούρειο δε θα στεγάζονται οι σύλλογοι, αλλά θα είναι ένα κτίριο όπου οι διάφοροι φορείς Πολιτισμού, όπως σύλλογοι και ομάδες, θα παρουσιάζουν το έργο τους, ενώ το θέατρο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και συνέδρια, κάτι πολύ σημαντικό για την πόλη μας”.

Μαρμάρινα και ξύλινα πατώματα, χώροι λουσμένοι στο φως, δεκάδες αίθουσες σχεδιασμένες στη λεπτομέρεια, εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη.

Στο 2.300 τ.μ. κτίριο, μοιρασμένα σε 2 ορόφους και στο υπόγειο, βρίσκονται εργαστήρια μουσικής, κουκλοθέατρου, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αίθουσα χορού, περιοδικών εκθέσεων, αίθουσα θόλου, κυλικείο, καμαρίνια και βοηθητικοί χώροι.

Θέατρο τελευταίας τεχνολογίας και… οθόνη εικονικής πραγματικότητας!

Μία υπερσύγχρονη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου, το οποίο θα λειτουργεί ως θέατρο και ως συνεδριακό κέντρο. Η αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει 300 άτομα και είναι προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ένας χώρος που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχολεία και συλλόγους, αλλά και να καλύπτει πλήρως τη διεξαγωγή συνεδρίων, καθώς θα είναι εξοπλισμένη με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως διαστημικό κοντρόλ μεγάλων δυνατοτήτων, όπως αυτόματο μεταφραστικό.

Στο κτίριο έχει κατασκευαστεί χώρος συνεδριάσεων με μεγάλη τράπεζα και προτζέκτορες, αίθουσα φωτογραφίας με πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και οθόνη εικονικής πραγματικότητας για 25 άτομα στα πρότυπα του αστεροσκοπείου και του πλανητάριου.

Επίσης το Επικούρειο θα διαθέτει το δικό του υποσταθμό της ΔΕΗ, αλλά και… καταφύγιο, κάτι που επέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

banner

“Πρόκειται για έναν πολυχώρο, στον οποίοι οι άνθρωποι και οι σύλλογοι του Πολιτισμού θα μπορούν να παρουσιάζουν το έργο τους” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και πρόσθεσε: “Θα μπορεί να φιλοξενεί δεκάδες εκδηλώσεις και παράλληλα να προσφέρει και στον Τουρισμό. Χαίρομαι που αξιωθήκαμε να βρισκόμαστε κοντά στον χρόνο που θα το παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία”.

Το χρονικό του έργου

Το έργο ήταν ιδέα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησής επί Μανόλη Κάρλα και επί ημερών της προηγούμενης περιφερειακής αυτοδιοίκησης εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ.

Στις 27.06.2012 εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Πολιτισμού. Με απόφαση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και υπό τον κίνδυνο το έργο να μείνει τον αέρα, στις 31.10.2016 βγήκε ειδική πρόσκληση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2014-2010» με προϋπολογισμό 3.094.594 ευρώ.

Δεδομένου πως το ΕΣΠΑ προέβλεπε το κτίριο και όχι τον εξοπλισμό, η Περιφερειακή Αρχή κατάφερε και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, το έργο για τον εξοπλισμό του Επικούρειου, προϋπολογισμού 700 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δημοπρατείται τον Ιανουάριο.

 

 

 

 

 

 

Ο χώρος της βιβλιοθήκης

 

 

 

 

 

 

 


 
Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων

 

 
Ο διάδρομος για ΑμεΑ που οδηγεί στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων

 

 
Άποψη της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων


Αναδημοσίευση από : http://samiakonvima.blogspot.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue