Home Αθλητισμός Παρουσίαση του βιβλίου – άλμπουμ «Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου» στο Γιαλισκάρι Ικαρίας

Παρουσίαση του βιβλίου – άλμπουμ «Όλες οι ΑΕΚ του Κόσμου» στο Γιαλισκάρι Ικαρίας

by ikariaki.gr
20 views

 

Έγινε χθες στο Γιαλισκάρι η παρουσίαση του βιβλίου – άλμπουμ «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Νίκου Αγγελίδη, στο καφέ «Καρνάγιο».

Ήταν μια ευκαιρία για τους πολυάριθμους φίλους και οπαδούς της ΑΕΚ του νησιού μας, που συγκεντρώθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση – παρουσίαση, μιας πολύ εμπεριστατωμένης και πιστεύω πλήρους  έκδοσης για τους φίλους της ΑΕΚ.

Το βιβλίο – άλμπουμ δεν περιορίζεται μόνο στην καταγραφή των «Ενωσίτικων» σωματείων που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά και στις πιο απίθανες περιοχές όλου του κόσμου, όπου υπάρχει το ελληνικό και όχι μόνο στοιχείο, αλλά επεκτείνεται και στην ιστορία κάθε ενός σωματείου ξεχωριστά, με φωτογραφίες και παλιές αθλητικές ή μη δημοσιεύσεις, που σχεδόν όλες έχουν μέσα τους το στοιχείο των προσφύγων που έφυγαν είτε από την Κωνσταντινούπολη, είτε από άλλες περιοχές του Μικρασιατικού ελληνισμού.

Υπήρξαν και περιπτώσεις σωματείων που υπάρχουν και σήμερα στην τουρκική επικράτεια που έχουν έντονο το φιλο-ενωσίτικο προφίλ τους, που ο Νίκος Αγγελίδης στην εμπεριστατωμένη παρουσία του, μας έδινε χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά. Βέβαια η έναρξη της παρουσίασης του έγινε με μια πολύ συμβολική φωτογραφία του συνώνυμου παππού του που στις αρχές του 20ου αιώνα συμμετείχε σε αθλητικό τμήμα της τότε ΑΕΚ που και οι φανέλες που φορούσαν τότε ήταν γραμμένα τα αρχικά της ομάδας και τα νούμερα με τα τότε μέσα γραφής και ήταν και η αιτία όπως μας είπε ο συγγραφέας να μπει στον χώρο της ΑΕΚ, αφού και οι λίγες αλλά σημαντικές φράσεις του παππού του «κάποτε θα μιλάνε πολλοί  γι’ αυτό το σωματείο» τον έπεισαν.

banner

Βέβαια στη παρουσίαση «ενεργό ρόλο» είχε ο γνωστός ΑΕΚτζής του Γιαλισκαρίου Θοδωρής Γεωργίου, που συνεχώς συμπλήρωνε με διάφορα στοιχεία και γεγονότα, αφού όπως όλοι ξέρουμε….  «γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια» και μέχρι σήμερα την ακολουθεί φανατικά σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Αρκετά σημαντική ήταν στην έναρξη της εκδήλωσης η παρέμβαση – ομιλία του αποκαλούμενου «Προέδρου» Λευτέρη Βρούλου, που μας είπε με τον δικό του γλαφυρό τρόπο την ιστορία και τη δική του αλλά  και το πώς δημιουργήθηκε η ομάδα των φίλων – οπαδών της ΑΕΚ στο νησί μας.

Η εκδήλωση  ήταν μια ευκαιρία να μαζευτούν  όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ του νησιού αλλά και φίλοι και οπαδοί άλλων ομάδων που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την όλη παρουσίαση, αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει «αθλητικός πολιτισμός», μπορούν να απομονώσουν τον φανατισμό και τη βία που υπάρχει δυστυχώς σήμερα στα γήπεδα.

Ευχόμαστε στο βιβλίο – άλμπουμ του κ. Νίκου Αγγελίδη (που είναι και γαμπρός του νησιού μας – η γυναίκα του είναι από την Οξέ), καλή επιτυχία και στο ταξίδι που συνεχίζεται στη Σάμο να έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

 

Φωτογραφίες

Γιώργος Φιλιπποπολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue