Home Πολιτισμός Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου από τον Μάκη Ευαγγέλου σε σεμινάριο στη Χίο για φιλανθρωπικό σκοπό

Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου από τον Μάκη Ευαγγέλου σε σεμινάριο στη Χίο για φιλανθρωπικό σκοπό

by ikariaki.gr
17 views

Χορευτικός Όμιλος Σάμου
ΧΟΡ.Ο.Σ.

Θέμα: «Παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Σάμου από τον Μάκη Ευαγγέλου σε σεμινάριο στη Χίο για φιλανθρωπικό σκοπό»

Μία υπέροχη εκδήλωση διοργανώθηκε στο νησί της Χίου την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, από την Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου και καλεσμένους από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ τον εκπαιδευτικό Μάκη Ευαγγέλου μαζί με μεγάλη αποστολή χορευτών.

Η Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου πραγματοποίησε σεμινάριο με εισηγητή τον εκπαιδευτικό Μάκη Ευαγγέλου και θέμα τη μουσικοχορευτική παράδοση και τα έθιμα της Σάμου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δεκάδες χορευτές από διαφόρους συλλόγους της Χίου οι οποίοι με μεγάλη προσήλωση διδάχθηκαν τους χορούς της Σάμου, ενώ άκουσαν και την εισήγηση για τα έθιμα και τα παραδοσιακά δρώμενα του νησιού μας. Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορευτές της ομάδας ενηλίκων του ΧΟΡ.Ο.Σ κυρίες Ματίνα Κρητικού και Νίκη Ζάγκα, ο κύριος Μιχάλης Εσαμπαλιόγλου, καθώς και ακόμη 20 χορευτές της εφηβικής ομάδας του Χορευτικού Ομίλου Σάμου. 

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης που συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική συνεισφορά των συμμετεχόντων, δωρίστηκαν στο Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ίωνες» της Χίου, μετά από επιθυμία τόσο των διοργανωτών όσο και του Μάκη Ευαγγέλου.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης στο γειτονικό νησί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια νέα εμπειρία στα δωμάτια απόδρασης (Mind Trap), καθώς και να ξεναγηθούν σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Φυσικά γεύτηκαν τα τοπικά φαγητά καθώς και τη ξακουστή μαστίχα της Χίου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συγχαίρει τον εκπαιδευτικό Μάκη Ευαγγέλου για την όμορφη εισήγηση του, την Ομάδα Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Χίου για την άψογη διοργάνωση και υποδοχή, τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή για την άριστη συνεργασία τους, το ξενοδοχείο Chandris για τις ειδικές τιμές που παραχώρησε, την Εταιρεία Hellenic Sea Ways για την έκπτωση στα εισιτήρια του πλοίου, καθώς και το Πρακτορείο Εισιτηρίων Fournoi Travel και τον κ. Χρήστο Γλαρό που είναι πιστοί αρωγοί στο έργο μας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία στα μέλη του να γνωρίζουν καινούργια μέρη και να ζουν νέες εμπειρίες. Με αυτή τη αποστολή και το σεμινάριο στη Χίο αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά πως ο ΧΟΡ.Ο.Σ ενώνει.

Εκ του Δ.Σ.

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue