Home ΚοινωνίαΕλλάδα Παρακολουθώντας ποδόσφαιρο στο “Πάρκο του Λαού”

Παρακολουθώντας ποδόσφαιρο στο “Πάρκο του Λαού”

by ikariaki.gr
6 views

H αναβολή του αγώνα Νέες Δραπετσώνας – Διαγόρας Ικαρίας, λόγω των ακτοπλοϊκών προβλημάτων, μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το χρόνο που θα διαθέταμε για τον αγώνα, σε μία βόλτα στη Χαλκίδα. Εκτός των διάφορων ψυχαγωγικών – εκδρομικών δραστηριοτήτων, αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για να επιμορφωθούμε ποδοσφαιρικά.

Παρακολουθήσαμε τον αγώνα της Β’ ΕΠΣ Εύβοιας (κεντρικός όμιλος, υπάρχουν επίσης βόρειος και νότιος όμιλος) μεταξύ της Προποντίδας Χαλκίδας και της ΑΕΚ Χαλκίδας στο γήπεδο που βρίσκεται στο Πάρκο του Λαού.

Νικητές οι τυπικά γηπεδούχοι Προποντιδέοι (οι δύο ομάδες έχουν την ίδια έδρα).

Τελικό 4-0 (ημίχρονο 2-0). Η Προποντίδα με έτος ίδρυσης το 1926 έχει χρώματα μπλε και κόκκινο και σήμα το τριφύλλι, ενώ η ΑΕΚ Χαλκίδας με έτος ίδρυσης το 1928, τα κλασσικά κιτρινόμαυρα και το δικέφαλο.

Είναι δηλαδή από τις πιο ιστορικές ομάδες της Εύβοιας και οι δύο με ρίζα σε πρόσφυγες του 1922 που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Πέρυσι η Προποντίδα έκανε εξαιρετική παρουσία στη Β’ ΕΠΣΕ, ενώ η ΑΕΚ Χαλκίδας υποβιβάστηκε από την Α’ ΕΠΣΕ. Η ΑΕΚ Χαλκίδας κρατήθηκε στη ζωή από πρωτοβουλία των παλαιμάχων της, όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της, την παράτησε παίρνοντας μαζί του και παίκτες για να πάει σε άλλη ομάδα.

Στον αγώνα που παρακολουθήσαμε η ΑΕΚ Χαλκίδας δεν είχε αλλαγές, ενώ στην ενδεκάδα συμμετείχαν δύο παλαίμαχοι (και μπράβο τους). Σε μία από τις φωτο, το νο11 τς ΑΕΚ επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας.

banner

Οι υπόλοιποι ήταν νέα παιδιά. Συνεπώς ο αγώνας ήταν άνισος και αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των κιτρινόμαυρων, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις.

Η Προποντίδα είχε και δύο δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε 2-3 ευκαιρίες σε σημεία που δεν θα άλλαζαν τη ροή του αγώνα.

Και οι δύο ομάδες στο παρελθόν έχουν καταγράψει μεγάλες στιγμές και συνολικά η πολυετής ιστορία τους αντιστοιχεί και στην προσφορά τους, ανεξάρτητα αν σήμερα βρίσκονται σε πιο χαμηλές ταχύτητες.

Στο γήπεδο αυτό είχαμε ξαναβρεθεί το 1995 (τότε ήταν ξερό) σε αντίστοιχη εκδρομή με παράλληλη “ποδοσφαιρική επιμόρφωση” στο αγώνα για την Α’ ΕΠΣΕ Προποντίδα – Ολυμπιακός Χαλκίδας: 1-1.

Κάπου σε κάποια αποθήκη υπάρχουν και οι αναλογικές φωτο εκείνης της εποχής. Και τότε και τώρα το γήπεδο δεν έχει έστω μία λυόμενη μικρή εξέδρα. Επίσης πολύ πιο παλιά κάπου στο ΄78-΄79, είχαμε δει Νέα Αρτάκη – Προποντίδα: 1-1 (τότε ήταν ξερό και το γήπεδο της Αρτάκης).

Το Πάρκο του Λαού

 

 

 

Αναδημοσίευση από : https://nasosbratsos.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue