Home Περίθαλψη Παρέμβαση Οικολογικού άνεμου για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη

Παρέμβαση Οικολογικού άνεμου για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη

by ikariaki.gr
9 views

Με επιστολή τους στην περιφερειάρχη κ Χ Καλογήρου οι Α. Αργυρούδη Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο και ο Μιχάλης Μπάκας τέως Περιφερειακός Σύμβουλος, ζητάνε την επανεξέταση του ζητήματος της παύσης λειτουργίας της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ της Μυτιλήνης, για λόγους που κατά την Περιφέρεια έχουν να κάνουν με θέματα «δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος».

Ο χώρος του ΠΙΚΠΑ λειτουργεί από το 2012 φιλοξενώντας χιλιάδες πρόσφυγες, ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, οικογένειες, τραυματισμένους ακόμα και διασωθέντες ναυαγίων και έδωσε λύσεις σε περιόδους που κανένας άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δεν έκανε κάτι για αυτό. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η προσωρινή φιλοξενία 350 Κούρδων προσφύγων από το ΚΥΤ Μόριας τις ημέρες που υπήρχε μεγάλη ένταση και επεισόδια στο ΚΥΤ και εάν δεν φιλοξενούνταν οι πρόσφυγες στο ΠΙΚΠΑ θα οδηγούνταν να κατασκηνώσουν στην πόλη της Μυτιλήνης με μεγάλες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη της πόλης της Μυτιλήνης ιδιαίτερα την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Η δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ αποτέλεσε πανευρωπαϊκό πρότυπο μονάδας φιλοξενίας προσφύγων, την έχουν επισκεφθεί πλήθος επισήμων, υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές με χαρακτηριστικό παράδειγμα την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ Τσίπρα με τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Φάϊμαν το 2015 ενώ η προσπάθεια είχε βραβευτεί με το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν για το 2016 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Επειδή ο χώρος του ΠΙΚΠΑ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, παρέχοντας υπηρεσίες πολύτιμες για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση στο νησί μας, ζητείται η παρέμβαση της περιφερειακής αρχής για τη συνέχεια της λειτουργίας του χώρου, με επανέλεγχο από την υπηρεσία των υγειονομικών συνθηκών, καθώς τα μικροπροβλήματα που διαπιστώθηκαν φέρονται πλέον να έχουν επιλυθεί.

Με την ευκαιρία ζητείται από την κ Καλογήρου να ενημερώσει το Περιφερειακό συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Περιφέρειας για το προσφυγικό ζήτημα καθώς και την πρόοδο του έργου για την κατασκευή δύο κέντρων για ασυνόδευτους ανήλικους στη Μυτιλήνη προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ που το 2015 έχει ενημερώσει ότι είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες αλλά από τότε δεν είχαμε τίποτα νεότερο.

 

Οικολογικός άνεμος στο βόρειο Αιγαίο

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue