Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής : Όταν βρέχει χρήματα ο Δήμος Ικαρίας κρατάει ομπρέλα !

Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής : Όταν βρέχει χρήματα ο Δήμος Ικαρίας κρατάει ομπρέλα !

by ikariaki.gr
19 views

Επισημαίνουμε την ανάγκη ο Δήμος Ικαρίας να ενεργοποιηθεί  και να ενταχθεί  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Δημιουργία, επέκταση και αναβάθμιση υποδομών πρόνοιας ,κοινωνικής φροντίδας και χώρων δομών υγιεινής» . Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 1.875.000 ευρώ και απευθύνεται στους δήμους και την περιφέρεια Β. Αιγαίου καθώς και σε κάθε άλλο φορέα που έχει την αρμοδιότητα να δημιουργήσει ή να αναβαθμίσει τις υποδομές του για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού , να καλύψει κοινωνικές ανάγκες ομάδων που πλήττονται από την φτώχεια να προμηθευτεί  εξοπλισμό κοινωνικών υποδομών και να αναβαθμίσει υφιστάμενους  χώρους.

Το Γηροκομείο Ικαρίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις( συνάντηση της επιτροπής στήριξης του Γηροκομείου με την αρμόδια υπηρεσία και ενημέρωση για όσα απαιτούνται, για να πάρει άδεια λειτουργίας το ίδρυμα)περιμένει απλά την ενεργοποίηση του Δήμου. Ο Δήμος Ικαρίας δεν έχει σχετικό κωδικό στον προϋπολογισμό του ούτε στα αλλεπάλληλα συμβούλια κάνει αναμόρφωση για το θέμα (ενώ κάνει για άλλα δευτερεύοντα θέματα). Έχει αφεθεί αποκλειστικά στη βοήθεια που θα προσφέρουν οι συμπατριώτες Αμερικάνοι ή η τοπική κοινωνία για να ανταπεξέλθει στα ελάχιστα που απαιτούνται για να πάρει το ίδρυμα άδεια λειτουργίας.

Μαζί με τα άλλα που οφείλει να κάνει ας υποβάλει πρόταση για να συμμετάσχει σ’ αυτό το πρόγραμμα , για να βελτιώσει τη δομή πρόνοιας που μετά από 5 χρόνια λειτουργίας στηριγμένη στους αγώνες της Ικαριακής κοινωνίας επιτέλους θα αποκτήσει φορέα διαχείρισης.

Ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου να μην έχει την τύχη του προγράμματος με τίτλο «Δημιουργία επέκταση , αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών εκπαιδευτικού ,πολιτιστικού ψυχαγωγικού ή άλλου χαρακτήρα για τους πολίτες». Η υποβολή αιτήσεων κράτησε 2 μήνες (3-10-16  μέχρι 5-12-16) μοιράστηκαν 2,45 εκατομμύρια ευρώ σε Δήμους του Β. Αιγαίου και ο Δήμος Ικαρίας κρατούσε ομπρέλα! (δείτε το επισυναπτόμενο Δελτίο τύπου)

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue