Home Εκπαίδευση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων

by ikariaki.gr
1 views

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στην περιοχή μας με τους χειρότερους οιωνούς, αφού την Παρασκευή 01/09/2017 μετά από συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Σάμου ανακοινώθηκε η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου στους Φούρνους Κορσέων από 6θέσιο σε 4θέσιο μαζί με την υποβάθμιση και άλλων 5 σχολικών μονάδων στη Σάμο.

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», αφού τον πρόσφατο Ιούνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων-συμπτύξεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μετά από αυτό της Διαμαντοπούλου. «Εξαφάνισε» 363 τμήματα δημοτικών και 106 τμήματα νηπιαγωγείων και καθώς φαίνεται το πηγάδι δεν έχει πάτο.

Η παραπάνω απόφαση είναι ένα κομμάτι στο παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επιδιώκει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης, μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων και το έχει καταφέρει μέσα από ένα σωρό κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων χρόνων (αύξηση ελαχίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων, μείωση ωραρίου σχολικού προγράμματος κ.λ.π.). Είναι μια στυγνή προσπάθεια γενικευμένης αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη και «εξοικονόμησης» εκπαιδευτικών!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τους αναπληρωτές στην ανεργία και παρουσιάζει σαν πολυτέλεια το να έχουν τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη!

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη «δημόσια» παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

banner

ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue