Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ικαρίας : Για τη στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ικαρίας : Για τη στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων

by ikariaki.gr
2 views

Για τη στάση συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας και στις κινητοποιήσεις στις 12 και στις 15 Γενάρη στήριξαν τον αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο για την παιδεία και το πολυνομοσχέδιο που στρέφεται κατά του δικαιώματος στην απεργία, φέρνει νέο κύκλο δυσβάσταχτων μέτρων εις βάρος των εργαζομένων, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς προς το κράτος. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων από την πρώτη στιγμή της εκλογής μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου καλέσαμε σε συσπείρωση γύρω από τον Σύλλογο, σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου στον αγώνα για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Λόγω της ανακοίνωσης που εκδόθηκε παραμονές των πρόσφατων κινητοποιήσεων από την παράταξη ΚΟΝΤΡΑ, χρειάζεται να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

Οι ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ, παρά τις προτάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκαν να καλύψουν με απεργία για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ημέρα που είχαν κηρύξει απεργία μια σειρά ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, όπως και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.Κάτω από την πίεση των σωματείων αλλά και των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ της ΔΟΕ και στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, αναγκάστηκαν να κηρύξουν στάσεις εργασίας αλλά για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και όχι για τις 12/1, αποδεικνύοντας πως δε θέλουν το κοινό μέτωπο εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά τη διάσπαση των εργαζομένων για να περνούν πιο εύκολα τα μέτρα που επιβάλουν Ε.Ε. και κεφάλαιο με τις εκάστοτε κυβερνήσεις μαριονέτες τους. Αυτές τις ηγεσίες στηρίζουν στην πράξη και οι της ΚΟΝΤΡΑ με την επίθεσή τους ενάντια στο ΔΣ του Συλλόγου μας, παρά τη φραστική διαφοροποίησή τους από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που γίνεται έτσι, για αποπροσανατολισμό.

Προσπαθεί να θολώσει τα νερά η παράταξη της ΚΟΝΤΡΑ όταν κατηγορεί πως «σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου, καλούμαστε να παρευρεθούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο στις 13:00…την ίδια στιγμή που υπάρχει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Ευδήλου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ, για την οποία έχει προσκληθεί και ο δικός μας Σύλλογος να συμμετέχει.» Αυτό γιατί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ στις 10/1, κατατέθηκε πρόταση να συμμετάσχει η ΕΛΜΕ στην κινητοποίηση που είχε ήδη αποφασίσει το Δ.Σ. μας στο Επαρχείο, αλλά αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΕΛΜΕ. Μάλιστα, παρότι στείλαμε e-mail στην ΕΛΜΕ με την πρότασή μας το ίδιο βράδυ, το μεσημέρι της επόμενης μέρας λάβαμε e-mail με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ να καλεί σε χωριστή συγκέντρωση. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε τα e-mail. Προφανώς ψάχνουν κάτι να πουν για να δικαιολογηθούν που καλούν σε χωριστή συγκέντρωση, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στη σχολική χρονιά που η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ δημοσιεύει καταγγελία με ψευδείς ισχυρισμούς, αφού προεκλογικά με κείμενό της κατηγορούσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ότι αυθαιρετούν έχοντας την πλειοψηφία στο Δ.Σ.,όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεν είχαν καν την πλειοψηφία, πράγμα που προβλέπεται από το καταστατικό μας και το παραδέχτηκε η ΚΟΝΤΡΑ σε συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά δεν είχε την ευθιξία να διορθώσει ή να αποσύρει την καταγγελία.

Η ΚΟΝΤΡΑ βαφτίζει «παραταξιακό» και «μη παραταξιακό» ό,τι την συμφέρει βρίσκοντας λόγο ύπαρξης μέσα από αυτό τον πλασματικό διαχωρισμό. Ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής. Σε κάθε Σύλλογο, Εργατικό Κέντρο ή Ομοσπονδία γίνεται πρόταση από κάποια παράταξη κι έπειτα παίρνεται απόφαση με βάση το τι θα ψηφίσει η πλειοψηφία των εκλεγμένων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Για παράδειγμα, στην απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής 12/1 καλούσαν 55 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών από κοινού με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Τα Διοικητικά τους Συμβούλια πήραν τέτοια απόφαση χωρίς να έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πλειοψηφία σε όλους αυτούς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, απλώς υπερψήφισαν την πρόταση που κατατέθηκε από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Δεν «κατανοούν» από την ΚΟΝΤΡΑ γιατί να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο και όχι στον Δήμο. Μάλλον κάνουν πως δε βλέπουν τη Δημοτική Αρχή που συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές δράσεις και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Πώς να πάμε να διαμαρτυρηθούμε, συνάδελφοι της ΚΟΝΤΡΑ, στον Δήμαρχο όταν αυτός δεν είναι στο Δημαρχείο αλλά στη συγκέντρωση μαζί μας και στηρίζει στην πράξη τα αιτήματά μας;Εκτός κι αν δε θέλετε να ενοχλήσουμε την κυβέρνηση μέσω του Επαρχείου που την εκπροσωπεί!

Αυτά για την καταγγελία. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στον Σύλλογό μας, συμμετέχοντας μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και στις δράσεις του.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue