Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις ”Παλεύουμε μαζί για Εργασία με Δικαιώματα” – Εκδήλωση στον Εύδηλο Ικαρίας

”Παλεύουμε μαζί για Εργασία με Δικαιώματα” – Εκδήλωση στον Εύδηλο Ικαρίας

by ikariaki.gr
22 views

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

στις 28.4.17

Με θετικό πρόσημο και μεγάλη ανταπόκριση χαρακτηρίστηκε η χθεσινή εκδήλωση της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας & του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων &  Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων με θέμα:

«Παλεύουμε μαζί για Εργασία με Δικαιώματα»

  Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η Β’ αντιπρόδρος της ΟΓΕ Εύη Κοντόρα, μεταφέροντας τη γενική αρνητική θέση που βιώνει η γυναίκα της δουλειάς, της αγροτιάς, η αυτοαπασχολούμενη, η άνεργη, η Ελληνίδα, η μετανάστρια, περισσότερο από τον καθένα στο υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα. Με την επισήμανση ότι λύση και μονόδρομος είναι η οργάνωση στο εργατικό γυναικείο κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΟΓΕ.

  Τη σκυτάλη πήρε η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Χατζηαργυρίου, προβάλλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας του κλάδου και στα νησιά μας, με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασίας να αποτελούν πλέον τον κανόνα. Με τη συρρικνωμένη σεζόν στον κλάδο, να μη δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοί του να παίρνουν ούτε αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας πλην ελαχίστων. Στα πλαίσια του συνθήματος της Πρωτομαγιάς «για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά» έγινε αναφορά στην ταξική ευθύνη αλληλεγγύης των εργαζομένων του κλάδου στους πρόσφυγες και τους λαούς όλων των χωρών που αιμορραγούν από τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τονίστηκε ποια είναι η θέση του σωματείου σε ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τέθηκε το ζήτημα για άμεση οργάνωση, δράση και δυνάμωμα του Σωματείου απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ε.Ε-ΔΝΤ και των υπολοίπων κομμάτων που κόπτονται να κλείσει η «αξιολόγηση».

Την εκδήλωση έκλεισε η πρόεδρος  της Ε.Δ.Γ.Ι.  Πόπη Λάκκα δίνοντας μια εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στα νησιά μας και αφορά την εργασία- υγεία- πρόνοια- πολιτισμό- αθλητισμό και κάλεσε τις γυναίκες σε συσπείρωση- συστράτευση στο γυναικείο εργατικό κίνημα για να παλέψουμε τώρα για τη ζωή που μας ανήκει με στόχο την αλλαγή εξουσίας για να γίνουμε εμείς αφέντες στον πλούτο που παράγουμε. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τις παραβρισκόμενες όπου τέθηκαν ερωτήματα-σκέψεις- και προσωπικές εμπειρίες. Δέσμευση και αναγκαιότητα για τη συνέχιση τέτοιων πρωτοβουλιών στο άμεσο διάστημα.

Τέλος έγινε αγωνιστικό απεργιακό κάλεσμα στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις της Ικαρίας: στις 10.30 π,μ. στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο και στις 12 το μεσημ. στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

 

ΙΚΑΡΙΑ 29.4.17

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue