Home ΠεριβάλλονΔράσεις Ο Σύνδεσμος Γερμανών Πυροσβεστών παραδίδει ένα πυροσβεστικό όχημα στους Φούρνους

Ο Σύνδεσμος Γερμανών Πυροσβεστών παραδίδει ένα πυροσβεστικό όχημα στους Φούρνους

by ikariaki.gr
18 views

Η ένωση SAFeRS (Ένωση Υποστήριξης για Πυροσβέστες και Υπηρεσίες Διάσωσης) παρέδωσε αυτές τις μέρες πυροσβεστικό όχημα στον Δήμο Φούρνων.

Η δράση αυτή χρηματοδοτήθηκε από ένα σχέδιο δωρεάς, το οποίο αναπτύχθηκε με μια επαφή με τον σύλλογο «Φίλοι της Ικαρίας» και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σε προηγούμενες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένων των δασικών πυρκαγιών, τα πυροσβεστικά οχήματα θα μπορούσαν να φτάσουν στο νησί (των Φούρνων)  μόνο μετά από 6-7 ώρες ακτοπλοϊκής μεταφοράς. Αυτό ήταν συνήθως πολύ αργά. Τώρα ο Δήμος Φούρνων  έχει το πρώτο του πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δεξαμενή νερού 1.200 λίτρων και αντλία. Επιπλέον, παραδόθηκε ο αντίστοιχος εξοπλισμός και τα τεχνικά μέσα.


Το συνολικό κόστος του οχήματος, του εξοπλισμού, των μεταφορών, των τελωνειακών τελών, των καυσίμων κ.λπ. ανήλθε σε περίπου 13.500 ευρώ. Από αυτά, περίπου 6.300 ευρώ συνεισέφεραν οι Φούρνοι, το υπόλοιπο συνίστατο σε δωρεές, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη των ναυτιλιακών εταιρειών  Anek Lines & Superfast Ferries.
Ειδικά στους Φούρνοι υποδέχθηκαν με “μεγάλη ανακούφιση και χαρά” το έργο, αναφέρει περήφανα ο Martin Hoffmann, ένας από τους μεταφορείς του πυροσβεστικού οχήματος και μέλος της εθελοντικής πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από δω και στο εξής είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επερχόμενη εποχή των δασικών πυρκαγιών.


Το “SAFeRS” αποτελείται από μέλη της πυροσβεστικής μονάδας στη Γερμανία και την Ελβετία, που έχουν πολυετή πείρα στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε με στόχο τη συλλογή απορριπτόμενου υλικού – το οποίο εξακολουθεί να είναι λειτουργικό – ξεκινώντας από τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας μέχρι τον εξοπλισμό διάσωσης, σε πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και να παραδίδει εκεί όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη.
Η ομάδα με τρία άτομα έφτασε την Τρίτη το βράδυ (21.11.) στους Φούρνους. Δύο επιπλέον ημέρες προγραμματίστηκαν επί τόπου για να δώσουν μια εισαγωγή στη χρήση του δωρηθέντος υλικού. Στο μέλλον, προγραμματίζονται δύο μεγάλα έργα για την Ελλάδα, με ένα πυροσβεστικό όχημα να παραδίδεται κάθε φορά..

Περισσότερες πληροφορίες: www.safers.info

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue