Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Συμπαράσταση Συλλόγων γονέων Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Συμπαράσταση Συλλόγων γονέων Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου στον αγώνα των εκπαιδευτικών

by ikariaki.gr
39 views

 

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ΔΣ Ευδήλου Ικαρίας συνυπογράφει την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΔΣ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

 

Ανακοίνωση από το Συλλόγο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

Ημερομηνία :  14.1.19

Θέμα :     ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Κάθε Σεπτέμβρη, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ζούμε μαζί με τα παιδιά μας την συστηματική υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας η οποία μεταφράζεται: με τα  κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων γενικής και ειδικής αγωγής, με τις προβληματικές μεταφορές μαθητών, με την γενική υποχρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων και των επιτροπών τους.

Η πλειονότητα των κενών καλύπτεται από αναπληρωτές ή ωρομίσθιους δασκάλους, που ακόμα κι αυτοί δεν φτάνουν στο ελάχιστο για την πλήρωση όλων των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ξεσηκώθηκαν γιατί με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης κλέβονται χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων αναπληρωτών, που στην κυριολεξία όργωσαν την Ελλάδα και πλήρωσαν από την τσέπη τους τα δυσβάστακτα έξοδα, μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να φτιάξουν τη δική τους.

banner

Απαξιώνεται επί της ουσίας το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, που δεν θα αποτελεί πια το μοναδικό προαπαιτούμενο για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, αλλά ένα ακόμα χαρτί ανάμεσα σε άλλα. Καθιερώνεται και με “τη βούλα” του νόμου ένα ατελείωτο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, όχι μόνο για το διορισμό, αλλά και για μια θέση ελαστικής εργασίας. Εφαρμόζεται γενικευμένα ο άκρατος ανταγωνισμός και η  εμπορευματοποίηση της ίδιας της ζωής των υποψήφιων εκπαιδευτικών, με άμεσες συνέπειες στους ίδιους τους μαθητές.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς αλλά και την κοινωνία ολόκληρη, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών  και  των αναπληρωτών  για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τουλάχιστον 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς, που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Για να μην λέμε κάθε Σεπτέμβρη «κάθε χρόνο και χειρότερα».

Παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue