Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ο εορτασμός της 106ης επετείου απελευθέρωσης της Ικαρίας από τον οθωμανικό ζυγό στον Άγιο Κήρυκο (φωτορεπορτάζ)

Ο εορτασμός της 106ης επετείου απελευθέρωσης της Ικαρίας από τον οθωμανικό ζυγό στον Άγιο Κήρυκο (φωτορεπορτάζ)

by ikariaki.gr
13 views

Έγινε σήμερα στην πρωτεύουσα του νησιού μας η επίσημη εκδήλωση για την 106η επέτειο της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού από το νησί μας, παρουσία πολλών επισήμων και αγήματος του Στρατού που απέδιδε τιμές.

Στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου έφτασε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ικαρίας.

Μετά από τη δοξολογία που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Κηρύκου, οι επίσημοι οδηγήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μπροστά στο μνημείο αφού τελέσθηκε από ιερείς της περιοχής επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων με πρώτη την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου (παρίστατο και ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Παναγιώτης Γενούζος), τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Στέλιο Σταμούλο,εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ικαρίας κ. Σταμάτη Καρδάση και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Ραχών κ. Σωτήρης Κόχυλας.

Μετά την κεντρική εκδήλωση στη πλατεία Αγίου Κηρύκου οι επίσημοι αποχώρησαν σε επίσημο γεύμα που διοργάνωσαν οι αρχές του νησιού.

Το απόγευμα ξεκίνησαν εκδηλώσεις (που διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ που γράφτηκε αυτό το κείμενο), στην Μαρίνα Αγίου Κηρύκου, με διοργανωτή τον Π.Α.Σ. Ίκαρο και προσέλευση πλήθους κόσμου.

 

 

banner

 

 

 

 

 

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου

 

Ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Στρατού

 

 

 

 

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείο Κ.Υ. Ικαρίας κ. Σταμάτης Καρδάσης

 

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος

 

 

 

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Ραχών κ. Σωτήρης Κόχυλας εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας

Φωτογραφίες από τον συνεργάτη μας κ. Νίκο Λιτσαρδή και την κα Μαριάννα Τσακαλωφά (που την ευχαριστούμε για τις δυο φωτογραφίες που “δανειστήκαμε” για την πλήρη κάλυψη του φωτορεπορτάζ)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue