Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Ο Δήμος Ικαρίας στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 14/12/2017 στην Ικαρία

Ο Δήμος Ικαρίας στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 14/12/2017 στην Ικαρία

by ikariaki.gr
4 views

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Σχετικά με τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, που κινητοποιούνται στις 14.12.17  ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος  έκανε την ακόλουθη δήλωση.  

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των  εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, και συνολικά όσων κινητοποιούνται, ενάντια στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού που υλοποιούνται μέσα από τον προϋπολογισμό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη βουλή.

Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να «ρίξει στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του   προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών , περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ , που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα γιατί  τα  μέτρα  μας αφορούν  όλους.

Απαντάμε στην βάναυση αντιλαϊκή πολιτική και στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».  Μιας «δίκαιης ανάπτυξης» που έχει φθηνούς και ευέλικτους εργάτες, χωρίς δικαιώματα, άνεργους ή και με δουλειά αλλά με όρους γαλέρας. Φτωχό λαό από τη φοροληστεία, τα σκληρά χαράτσια, τη συνεχή καταλήστευση εργατικών-ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δαπανών.

Που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Που δίνει ψίχουλα στους εξαθλιωμένους με το κοινωνικό μέρισμα και «μπαξίσι» στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, τα σπίτια και το εισόδημα του λαού. Που κάνει τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τα νέα παιδιά, να μεταναστεύουν για ένα μεροκάματο.

banner

Για τη «δίκαιη ανάπτυξη» ψηφίζουν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης και το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπουν ακόμα χειρότερα μέτρα και ένταση της εκμετάλλευσης.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καλούν το λαό των νησιών μας  να αντισταθεί οργανωμένα και με την μαζική του κινητοποίηση να δώσει συνέχεια και στην διεκδίκηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας, αίτημα που συμπεριλαμβάνεται στις διεκδικήσεις του ΕΚΣ και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ.

Ο Δήμαρχος θα συμμετέχει μαζί με τους εκλεγμένους δημοτικούς, και τοπικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  στην Απεργιακή συγκέντρωση  που διοργανώνει το Ε.Κ.Σ και τα Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων, οι Οργανώσεις των αυτοαπασχολούμενων  της Ικαρίας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ευδήλου.

 

 Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σ’ ένα άδικο σύστημα.

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 το μεσημέρι στον Εύδηλο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στη 3ή αξιολόγηση, υλοποιεί τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Ετοιμάζονται να πάρουν 70 νέα μέτρα που θα χτυπούν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Κλιμάκωνουν φοροληστεία, περικοπές, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή μισθούς και συντάξεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για αποκλειστικό Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας , της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη.

H Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή , τροπολογία  που ψήφισε ,προσπαθεί να επιβάλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο (που βέβαια ήταν κρυφή συμφωνία με τους Θεσμούς), με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία.

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις Ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους.

-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με 751 € κατώτερο μισθό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών .Απαγόρευση πλειστηριασμών για την Εργατική-λαϊκή οικογένεια.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στην απεργία, δικαίωμα ποτισμένο με το αίμα των εργατών

 

Καλούμε κάθε Συνάδελφο να κάνει την οργάνωση της απεργίας δικιά του υπόθεση.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

12 το μεσημέρι στον Εύδηλο

                         

                                           Το  ΔΣ                    Ικαρία  11/12/2017    

 

 

 

 

         ΑΔΕΔΥ

                                                     Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου                     Σάμος 8-12-2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία την Πέμπτη  14 του Δεκέμβρη 2017 που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

      Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε  μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας , της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί , οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη.

Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το τρίτο και τέταρτο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του   προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά , αύξηση ασφαλιστικών εισφορών , περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ , που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

H Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή, τροπολογία (άρθρο 21 Ν.4489/2017) που ψήφισε, προσπαθεί να επιβάλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12! Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνει διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη και στις  απεργιακές συγκεντρώσεις Σάμος: 10 πμ στο Εργατικό κέντρο και Ικαρία:12:00 στον Εύδηλο.

Διεκδικούμε:

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ανάκτηση όλων των απωλειών των τελευταίων χρόνων.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι στις Ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.

Υπογραφή Εθνική Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας.

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την Εργατική-Λαϊκή οικογένεια.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Σάμου ΑΔΕΔΥ

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue