Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Ο Α.Ο. Μεσαριάς εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία στο αγώνα του με τον Π.Α.Σ. Ίκαρο

Ο Α.Ο. Μεσαριάς εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία στο αγώνα του με τον Π.Α.Σ. Ίκαρο

by ikariaki.gr
5 views

Α.Ο. Μεσαριάς: Το παιχνίδι με τον Ίκαρο ίσως να μην είχε λήξει ακόμα, αν δεν δεχόμασταν γκολ.

Ο Α.Ο.Μ με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας στα πλαίσια του πρωταθλήματος με τον Ίκαρο στο γήπεδο του Αγ. Κηρύκου νοιώθει πως ήρθε η ώρα να εκφράσει την άποψη του και την δυσαρέσκεια του για ορισμένες συμπεριφορές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα μας ηττήθηκε στο 98ο !!! λεπτό των καθυστερήσεων!! Όπως ήταν άλλωστε πασιφανές το παιχνίδι αυτό δεν θα είχε ίσως λήξει ακόμα, αν δεν δεχόμασταν γκολ!! Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα μας έπαιζε με 10 παίχτες από το 65ο λεπτό.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι από την ίδρυση και συμμετοχή της ομάδας μας στα τοπικά πρωταθλήματα του νομού Σάμου από το 1993 έως και σήμερα ουδέποτε έχουμε αναφερθεί προσωπικά σε διαιτητή, εδώ κ 24 χρόνια δηλαδή και πιστεύουμε ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς εκφράζει τη ειλικρινή μας αγανάκτηση ως προς το πρόσωπο του κυρίου Γιώργου Τσαρνά.

Όλοι οι διαιτητές από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έκαναν κάνουν και θα κάνουν λάθη είναι ανθρώπινο και αναπόφευκτο, σε κάποια αγωνιστική θα σε ευνοήσει ένα λάθος σφύριγμα σε κάποια άλλη την αντίπαλη ομάδα και ως εδώ είναι φυσιολογικό και αποδεκτό.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε και την προσωπική μας άποψη ότι το επίπεδο των διαιτητών τα τελευταία χρόνια στο νομό μας έχει ανεβεί πολύ και αυτό φαίνεται και στην πράξη μιας και όλο και περισσότεροι σφυρίζουν σε εθνικές κατηγορίες.

Η αγανάκτηση μας λοιπόν ως προς το πρόσωπο του κυρίου Γιώργου Τσαρνά οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια που συμμετάσχει στην κατηγορία σε όσα παιχνίδια μας έχει διατελέσει διαιτητής ή επόπτης, οι διαιτητικές του αποφάσεις, κατά την δική μας άποψη πάντα, (εφόσον δεν υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας) είναι κατά 90% εις βάρος της ομάδας μας.

Πλέον εκτιμούμε ότι ξεπερνάει το ανθρώπινο λάθος και φτάνει σε επίπεδο αντιπάθειας και εμμονής απέναντι μας χωρίς φυσικά να αντιλαμβανόμαστε τους λογούς αυτής της συμπεριφοράς και αντιμετώπισης.

Γινόμαστε αποδέκτες ειρωνικής συμπεριφοράς και όσον αφορά στους παίκτες μας και όσον αφορά στους παράγοντες μας. Σε απλές ποδοσφαιρικές ερωτήσεις, ο αρχηγός της ομάδας μας αντιμετωπίζεται πάντα με χλευασμό και ειρωνεία από τον εν λόγω διαιτητή, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις άλλοι διαιτητές έχουν την διάθεση και την ευγένεια να απαντήσουν με σεβασμό προς τον ποδοσφαιριστή , μιας και το ζητούμενο είναι αυτό, να υπάρχει σχέση συνεργασίας στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ διαιτητή και ποδοσφαιριστή και όχι εριστική διάθεση με σκοπό την υποτίμηση των παιχτών.

Όλα αυτά τα χρόνια από σεβασμό στο θεσμό του διαιτητή και της διαιτησίας τηρήσαμε στάση σιωπής, η υπομονή μας όμως πλέον εξαντλήθηκε, μιας και τα όρια έχουν ξεπεραστεί άπειρες φορές και η μέχρι τώρα στάση του συγκεκριμένου διαιτητή δείχνει ότι λειτουργεί με γνώμονα την βλάβη της ομάδας μας κρίνοντας από διάφορα περιστατικά και μετά το τέλος του αγώνα

Στο τελευταίο παιχνίδι στο 35ο λεπτό απέβαλε τον προπονητή μας και όπως ορθά αναφέρει στο φύλλο αγώνος επειδή σε ένα σφύριγμα του είπε “τι δίνεις ρε’’ μετά το τέλος του αγώνα όμως ενώ του είπε παρουσία πολλών ‘’τι εμμονή έχεις πάθει με την ομάδα μας γιατί δεν σέβεσαι των ιδρώτα τους ‘’ ο εν λόγω διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι του είπε δεν ντρέπεσαι και ότι τον αποκάλεσε στημένο. Αυτό λοιπόν κατά την γνώμη μας δείχνει ότι εκτός από το ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα με τα σφυρίγματα του δείχνει και δόλο με σκοπό την τιμωρία του προπονητή μας εκτός και αν δεν έχει την στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης αναφέρει ότι μερίδα φιλάθλων καταφερόταν εναντίον του και ότι αναγνώρισε μέσα σε αυτούς ποδοσφαιριστή μας και ενώ τον εμπλέκει στο περιστατικό πουθενά δεν διευκρινίζει το γιατί. Εφόσον δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο στο φύλλο αγώνος συμπεραίνουμε ότι και πάλι με δόλο έδρασε με σκοπό την τιμωρία και του ποδοσφαιριστή.

Όντας λοιπόν αποδέκτες και αυτής της τελευταίας συμπεριφοράς και εκτός του αγωνιστικού χώρου μιας και όπως αναφέραμε ήδη μέσα στον αγωνιστικό χώρο για 100 λεπτά οι αποφάσεις του έκριναν και αλλοίωσαν το αποτέλεσμα έτσι λοιπόν για όλα τα παραπάνω θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας και την απολυτή αγανάκτηση μας.

Δεν θα κάνουμε αναφορά σε λεπτομέρειες που αφορούν τα σφυρίγματα του, η πρόθεση του όπως και σε άλλες αγωνιστικές ήταν σαφώς η αλλοίωση του αποτελέσματος του κάθε αγώνα. Η όλη στάση του απέναντι στο σύνολο της ομάδας μας και του κόσμου του ΑΟΜ ας κριθεί από όσους παρευρίσκονταν στο γήπεδο.

Μέσα από αυτό το κείμενο θέλουμε επίσης να θυμίσουμε σε όσους διαιτητές το έχουν ξεχάσει -και ευτυχώς αυτοί είναι λίγοι- ότι οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και οι παράγοντες των ομάδων μας αξίζουν τον σεβασμό τους μιας και σχεδόν όλοι βρίσκονται σε αυτό τον χώρο εθελοντικά και ανιδιοτελώς.

Ο Α.Ο.Μ έχει αποδείξει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο μέσα από την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού Σάμου όλα αυτά τα 24 χρόνια. Η πορεία μας αυτή μας δίνει το δικαίωμα να καταθέσουμε απερίφραστα την άποψή μας ότι τέτοιες συμπεριφορές διαιτητών είναι επικίνδυνες, όχι μόνο γιατί ακυρώνουν την προσπάθεια των παιχτών, όχι μόνο γιατί δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων και των φίλαθλων, αλλά πολύ χειρότερα, ευτελίζουν το θεσμό της διαιτησίας και εν τέλει του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη η θέση μας που μετά από 24 χρόνια για πρώτη φορά αναφερόμαστε και εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για έναν διαιτητή που τυχαίνει να είναι και συμπατριώτης μας.

Η μέχρι τώρα σιωπή μας δεν θέλαμε να εκληφθεί ως φόβος.
Το Δ.Σ του Α.Ο.Μ

Πηγή: SamosSport.gr
Αναδημοσίευση από : https://sporikaria.blogspot.gr/2017/10/blog-post

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue