Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Ομιλία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, σε ημερίδα για την αγροδιατροφή

Ομιλία της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, σε ημερίδα για την αγροδιατροφή

by ikariaki.gr
1 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε σήμερα στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν τα Υπουργεία Οικονομίας & Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στα πλαίσια της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, με θεματικό αντικείμενο: «Αγροδιατροφή- Παραγωγή και Μεταποίηση».

 

Η κα. Καλογήρου τόνισε ότι με δεδομένη την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και στην άρση των περιφερειακών ανισοτήτων.

 

Η Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι ο αγροδιατροφικός τομέας είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τον τουριστικό τομέα, είπε ότι με συνέργειες ο ένας προς τον άλλο μπορούν να δώσουν μεγάλες ευκαιρίες στο πεδίο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ζητούμενο αποτελεί η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, καθώς η έλλειψή τους αποτελεί τροχοπέδη για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όταν μάλιστα οι ειδικές συνθήκες που βιώνουν δημιουργούν συνθήκες αποεπένδυσης. «Η θέσπιση ειδικών κινήτρων, αλλά κυρίως η εναρμόνιση της νομοθεσίας με τα δεδομένα ιδίως των μικρότερων νησιών, είναι βασικό ζητούμενο στο οποίο η πολιτεία πρέπει να απαντήσει», είπε και ζήτησε η εξειδίκευση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής να γίνει και με όρους νησιωτικότητας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue