Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Ομιλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Βουλή για το δημογραφικό

Ομιλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Βουλή για το δημογραφικό

by ikariaki.gr
4 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με αντικείμενο τη διεξοδική παρουσίαση των θεμάτων που άπτονται του συγκεκριμένου ζητήματος και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

 

Η Περιφερειάρχης παρουσίασε το σύνολο των στοιχείων και δεδομένων που συγκροτούν αυτό που θα ονομάζαμε σήμερα δημογραφικό ζήτημα για το Βόρειο Αιγαίο.

 

Η κα. Καλογήρου υπογράμμισε: «Αντιλαμβάνομαι ότι μια εθνική πολιτική για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος δεν μπορεί να συζητηθεί σήμερα εδώ. Είναι όμως απολύτως αναγκαία. Και συνδέεται με τα μεγάλα θέματα που συγκροτούν τον στέρεο κορμό μιας κοινότητας ανθρώπων που είναι ικανή να αντιλαμβάνεται την εποχή της, να συνειδητοποίει τις συνθήκες και να βλέπει τον εαυτό της με επίγνωση στο μακρύ ιστορικό χρόνο. Είναι πάντα καλές οι συζητήσεις, ακόμη καλύτερες είναι οι λύσεις. Γιατί οι λύσεις και μόνο ενδιαφέρουν».

 

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης διατύπωσε σειρά προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν σε ένα εθνικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επισημαίνοντας: «Η αξία αυτών των αγαθών και η ανάγκη αναβάθμισής τους αποτελούν βασική και κυρίαρχη προϋπόθεση αντιμετώπισης του δημογραφικού».

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue