Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Ομιλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε συνάντηση ενημέρωσης για το ελαιόλαδο

Ομιλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε συνάντηση ενημέρωσης για το ελαιόλαδο

by ikariaki.gr
6 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε σήμερα στη συνάντηση ενημέρωσης με θέμα: «Βιώσιμη Διαχείριση της Ελαιοκαλλιέργειας», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Η κα. Καλογήρου αναφέρθηκε στη σταθερή προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να πολλαπλασιάσει τη δεδομένη αξία του ελαιόλαδου προς όφελος των παραγωγών και της τοπικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για χρηματοδότηση Ερευνητικού Έργου για την Ανάδειξη Βιοδραστικού Περιεχομένου για την Προώθηση Ελαιολάδου και Προϊόντων Ελιάς στο Βόρειο Αιγαίο. «Είναι το αναγκαίο βήμα που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τεκμηριωμένα σε όλον τον κόσμο το μοναδικό προϊόν μας, που πιστοποιημένα και διακριτά θα κερδίσει αγορές και θα αποφέρει εισόδημα και πλούτο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ομιλία της κας Καλογήρου:

«Αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ χρήσιμες.

Οι πληροφορίες που μας δίνουν,

Η γνώση που μεταφέρουν,

Η ανάλυση των δεδομένων που οργανωμένα παρουσιάζεται.

Όλα αυτά γίνονται όπλο, όπλο και εφόδιο, τόσο για την καλλιέργεια και την παραγωγή, όσο και για ένα προϊόν ιδιαίτερο που διεκδικώντας μια δική του θέση στην αγορά αυξάνει το οικονομικό αποτέλεσμα και το προσωπικό εισόδημα των αγροτών μας.

banner

 

Είναι περιττό, σε ανθρώπους που είναι οι παραγωγοί του, να μιλήσω εγώ για την αξία του λαδιού.

Αυτή τη δεδομένη αξία προσπαθούμε να πολλαπλασιάσουμε.

Εμείς πιστεύουμε στη φύση, στη φύση του τόπου μας, την τόσο ιδιαίτερη, με την πλούσια ποικιλία και τις μοναδικές ιδιαιτερότητες.

Οι επιστήμονες μελετούν σήμερα και ανακτούν και οργανώνουν χειροπιαστά τις δυνατότητες, τις θέτουν στη διάθεσή μας και μας δείχνουν δρόμους αξιοποίησης.

 

Η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες που επηρεάζουν την ελαιοκαλλιέργεια. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα αξιοποιούμε τη γνώση, την έρευνα και την επιστημονική τεκμηρίωση, ώστε να συνδράμουμε για να αναδειχθούν σύγχρονες μέθοδοι που σταθερά, συστηματικά και με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

 

Εμείς έχουμε χρέος να σταθούμε υποστηρικτές κάθε δυνατότητας, κάθε μεθόδου ανάδειξης του φυσικού πλούτου μας.

Αυτό είναι το νόημα των αποφάσεών μας να χρηματοδοτηθούν και να πραγματοποιηθούν μελέτες  για την ελαιοκαλλιέργεια και για το ελαιόλαδο.

Δεν πρόκειται για θεωρητική άσκηση. Πρόκειται για απολύτως πρακτική εργασία.

Τα συμπεράσματά τους, των μελετών εννοώ, πιστοποιούν, και αναδεικνύουν την αξία των προϊόντων μας και των αγαθών μας.

Χρέος μας είναι, δικό μας χρέος είναι, όλοι να ενημερωθούν με πληρότητα, ώστε να μπορέσουμε να αντλήσουμε το μέγιστο όφελος από αυτές τις μελέτες.

Είναι το αναγκαίο βήμα που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε τεκμηριωμένα σε όλον τον κόσμο τα μοναδικά προϊόντα μας, που πιστοποιημένα και διακριτά θα κερδίσουν αγορές και θα αποφέρουν εισόδημα και πλούτο».

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue