Home ΚοινωνίαΑιγαίο Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας διοργάνωσαν την εκδήλωση «Στρατής Παπανικόλας. Ο δημοσιογράφος, λαογράφος, ο αντιφασίστας»

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας διοργάνωσαν την εκδήλωση «Στρατής Παπανικόλας. Ο δημοσιογράφος, λαογράφος, ο αντιφασίστας»

by ikariaki.gr
8 views

Στον κατάμεστο από κόσμο υπέροχο χώρο του αίθριου της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης (Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη) έλαβε χώρα την Τετάρτη 18  Ιουλίου 2018 στις 8 μ.μ. η εκδήλωση «Στρατής Παπανικόλας. Ο δημοσιογράφος, λαογράφος, ο αντιφασίστας», που διοργάνωσαν οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Μήτσος Μπουρνούς. Για τον δημοσιογράφο και  λαογράφο Στρατή Παπανικόλα μίλησε η φιλόλογος Δρ Νίκη Χ. Ταστάνη και για  τον αντιφασίστα Στρατή Παπανικόλα ο Γιώργος Γαλέτσας. Κείμενα του τιμώμενου διάβασαν ο Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής και ο Απόστολος Κομνηνάκας και το «Ελεγείο» του Στρατή Καραγιάννη ο Χρίστος Χατζηλίας.
Η Παιδική Χορωδία ΑΝΙΜΑΤΟ παρουσίασε τα τραγούδια (σε στίχους του Στρατή
Παπανικόλα) «Είμαι η ελιά», «Είμαι ο Μπένι», σατιρικό τραγούδι του Στρατή Παπανικόλα για τον Μπενίτο Μουσολίνι, μελοποιημένο ειδικά για την εκδήλωση  από τον Νίκο Τσιριγώτη, που τραγούδησε ο Πάρις Σκορδομπέκης, «Η Μυτιλήν’».
 Την Παιδική Χορωδία ΑΝΙΜΑΤΟ διεύθυνε η Χριστίνα Κατσαμάτσα, που συνόδευε  στο πιάνο ο Αντώνης Βερβέρης. Η μουσική διδασκαλία των τραγουδιών ήταν των  Αντώνη Βερβέρη, Χριστίνας Κατσαμάτσα και Νεκταρίας Λαγκαδινού.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν διαφάνειες στην οθόνη και στο  χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση εντύπων και φωτογραφιών από τη ζωή και το  έργο του Στρατή Παπανικόλα.
ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue