Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας πεθαίνουν μόνοι κι έρημοι

Οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας πεθαίνουν μόνοι κι έρημοι

by ikariaki.gr
85 views

Με την υπογραφή της Σταματίας Ράπτη

Υγεία: μια λέξη, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή μας . Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πελαγοδρομεί. Τα νησιά μας είναι ορφανά από ιατρούς και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Πολάκης διατείνεται ότι αναβάθμισαν το σύστημα υγείας. Κι όμως δυο διπλανά μας νησιά, μέρος του νομού μας είναι «υγειονομικά ανοχύρωτα» και ασθενείς με έκτακτα προβλήματα υγείας «χάνουν τη ζωή τους λόγω απουσίας γιατρών. Η αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών συνεχίζει να σώζει ζωές, αλλά δεν φτάνει. Η κατάσταση στους Φούρνους είναι τραγική, ενώ ο δήμαρχος κ.  Γιάννης  Μαρούσης μας είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία ούτε καν να απαντήσει στις εκκλήσεις, αλλά και στα έγγραφα του.

Ένας και μόνο γιατρός υπηρετεί αυτή τη στιγμή στο νησί των Φούρνων, με αποτέλεσμα οι περίπου δύο χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι να βρίσκονται χωρίς ιατρική κάλυψη. Η Θύμαινα έχει να δει γιατρό εδώ και μήνες, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει και πλοιάριο να συνδέει τους κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού με τα υπόλοιπα νησιά τη περιφέρειας μας. Τι κάνουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας; Απλά πεθαίνουν τραγουδώντας τις Θερμοπύλες του Αιγαίου που τάχτηκαν να φυλάνε.

Στην Θύμαινα υπάρχουν ΑΜΕΑ και άνθρωποι που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα. Στο κατ’ όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων, η μια και μοναδική ιατρός, αφήνει την θέση της προκειμένου να μεταφέρει ασθενείς στην Σάμο, ενώ το ασθενοφόρο το οδηγεί δημοτικός σύμβουλος!

 Όσον αφορά το σύστημα τηλεϊατρικής έχει την τύχη εκείνου που είχε τοποθετηθεί πριν πολλά χρόνια στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και σήμερα σαπίζει στις αποθήκες του.
 Μένει εκεί αχρησιμοποίητο να σαπίζει δίχως να εξυπηρετεί κανέναν και να διαψεύδει τις βαρύγδουπες δηλώσεις των πολιτικών μας, που κάθε φορά που επισκέπτονται τα νησιά μας εκφράζουν την βούληση τους για  την δρομολόγηση των άμεσων ενεργειών τους. . Ποιες ενέργειες; Οι κάτοικοι στους Φούρνους και στην Θύμαινα πεθαίνουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τους δώσει   τα αυτονόητα.
 Προβληματική η παιδεία στο νησί, προβληματική και στην Θύμαινα, αλλά εκείνο που προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη είναι η πρόσληψη ιατρών που θα στελεχώσουν το κατ’ όνομα πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων.
 Κατά τα άλλα ο κ. Πολάκης στήνει στον τοίχο τα σάπια, όπως αποκαλεί μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν κατανοεί ότι υπηρετεί ένα σάπιο σύστημα που κωφεύει στην φωνή απόγνωσης ενός αιρετού, στον οποίο ούτε καν μπαίνει στην διαδικασία να απαντήσει . Άξιος ο μισθός και των χτεσινών που υπηρέτησαν αυτό το σύστημα, αλλά πιο άξιος και ο δικός σας που καλλιεργήσατε φρούδες ελπίδες στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών που φυλάνε Θερμοπύλες .
Αναδημοσίευση από : https://stofostisdimosiotitas.blogspot.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue