Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι της Σάμου καταγγέλλουν τον επιχειρηματία κ. Καρυπίδη

Οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι της Σάμου καταγγέλλουν τον επιχειρηματία κ. Καρυπίδη

by ikariaki.gr
30 views

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Με τη βία και την καταστολή αποφάσισε προφανώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να “κλείσει την αξιολόγηση” ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και υπηρετώντας πιστά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας.

Έτσι χτες στα Ιωάννινα, η αστυνομία και τα ΜΑΤ συνέλαβαν 12 εργαζόμενους μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου. Το “έγκλημά” των εργαζομένων στα σ/μ MARKET IN, ήταν ότι διεκδικούσαν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών.

 

Τους καταγγέλλουμε!

 

Ο νόμος και τάξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν θα περάσει. Ως εδώ!

banner

Η καλύτερη απάντηση είναι μαζικά αποφασιστικά να συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων του Καρυπίδη που διεκδικούν τα αυτονόητα. Δηλαδή τα δεδουλευμένα τους και την επαναπρόσληψή τους από τους διαδόχους της επιχείρησης.

 

 

Η Διοίκηση

 

 

 

 

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Σάμου καταδικάζει την αυταρχική κρατική καταστολή του αγώνα των εργαζομένων στο «Μarket In» των Ιωαννίνων.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ (που όταν ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα καταργήσει), ξυλοφόρτωσε τους εργάτες που αγωνίζονταν για το δικαίωμα στην δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Και δεν τους έφτανε η βίαιη καταστολή της απεργίας και της περιφρούρησής της, αλλά προχώρησαν και σε νέες συλλήψεις, όπως έκαναν και προηγούμενα αυτές τις μέρες, συλλαμβάνοντας 12 συναδέλφους μας μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που έδινε την μάχη μαζί με τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το σύνθημα του ΠΑΜΕ «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους εργοδότες κάνετε τις πλάτες» και δείχνει περίτρανα σε όσους ακόμα έχουν κάποιους δισταγμούς, ότι κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες ή με το κεφάλαιο θα είσαι ή με το λαό και η κυβέρνηση έχει κάνει εδώ και καιρό τις επιλογές της.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή της κυβέρνησης και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και ν’ αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την απεργιακή κινητοποίηση.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό των νησιών μας να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές και να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων του «Καρυπίδη».

Τους καλούμε να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό παρών στην γενική πανεργατική πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις

          Σάμος 14/12/2017 και ώρα 10.00΄ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

          Ικαρία 14/12/2017 και ώρα 12.00΄ στον Εύδηλο

 

Η Διοίκηση

 

 

Για την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας

 

Οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη στα Γιάννενα, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι στις εστίες έξω από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία, πήραν χθες προτεραιότητα και απέσπασαν πρώτοι και εφάπαξ το κοινωνικό μέρισμα σε διώξεις, συλλήψεις, βίαιη καταστολή και χημικά.

 

Οι πάνω από 18 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Καρυπίδη που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία και στα δεδουλευμένα τους, οι φοιτητές που εν έτει 2017 διεκδικούν κυριολεκτικά ένα πιάτο φαί και οι εργαζόμενοι που προστατεύουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές, εκβιασμούς, καταστολή και συλλήψεις, το σχεδιαζόμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση αλλά και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελούν βασικές πλευρές του δόγματος «νόμος και τάξη» και είναι απαραίτητο συστατικό στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή. Δυναμώνουμε σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο τις εστίες αντίστασης, τις ενώνουμε σε γενική αναμέτρηση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το σύστημα της εκμετάλλευσης που τσακίζει τις ζωές μας. Μόνο η δύναμη της οργάνωσης, της πάλης κατά της κλιμακούμενης αντεργατικής πολιτικής  μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην όξυνση της κρατικής βίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

 

Απάντηση, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

                                                                             

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue