Home ΚοινωνίαΕλλάδα Οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ

Οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ

by ikariaki.gr
3 views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

                                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

                                     ΝΟΕΜΒΡΗΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ  2018

 

«Εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Σας καλούμε να συμβάλετε στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2018.

Η φετινή Εξόρμηση συμπίπτει με την κορύφωση του γιορτασμού των 100 χρόνων ζωής, ηρωικής και πρωτοπόρας δράσης του Κόμματός μας. Βρίσκει τα μέλη του Κόμματος, της ΚΝΕ και χιλιάδες φίλους και οπαδούς πιο δυνατούς, οπλισμένους με την πείρα και τα διδάγματα του χτες. Μας βρίσκει αποφασισμένους να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στα σύγχρονα, απαιτητικά καθήκοντα της πάλης, για το δίκιο του λαού και της νεολαίας, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα μεσαία στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, στη νέα γενιά, τους φίλους του Κόμματος, σε όλους όσοι παρακολουθούν τις θέσεις και τη δράση του, εκτιμούν το ρόλο και την προσφορά του και βλέπουν στο ΚΚΕ τη μαχητική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

banner

Τους καλούμε να ενισχύσουν το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακόμα και από το υστέρημά τους, να το ενισχύσουν με όλους τους τρόπους, για να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, η λαϊκή πάλη, για τη νίκη.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ βοηθά την καθημερινή προσπάθεια σε κάθε χώρο δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης, σε κάθε πόλη και χωριό, για να πληθαίνουν οι εστίες αντίστασης, για να ανέβουν η μαζική οργάνωση και δράση, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στηρίζοντας οικονομικά το ΚΚΕ, δυναμώνει το μοναδικό πολιτικό αντίβαρο στα κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που εμπλέκονται στους πολέμους, που το ένα μετά το άλλο και σε συνεργασία, από κυβερνητικές θέσεις, ετοιμάζουν στο λαό ένα μέλλον ίδιο και χειρότερο από το παρόν του, πίσω από τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, με ανεργία, ημιαπασχόληση και ανασφάλεια.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ βοηθά να αναπτύσσεται, να εκλαϊκεύεται, να διαδίδεται η ιστορική αλήθεια, κόντρα στον αντικομμουνισμό, τη συκοφάντηση, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ΕΕ και τα επιτελεία του συστήματος, που διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό των νέων, στην υποταγή τους.

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των πρωτοβουλιών για τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη των λαών, για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, για να ενισχυθεί ο αγώνας ενάντια στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Η αστική τάξη δεν παραιτήθηκε ούτε έχει παραιτηθεί από την επίθεση στο ΚΚΕ. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς, τη συκοφαντία και το ψέμα που επιχειρεί να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με τα αστικά κόμματα. Χρησιμοποιεί τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που καθορίζει να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα και άλλα στοιχεία απλών ανθρώπων, που με ένα μικρό ποσό στηρίζουν το Κόμμα.

Αυτά τα αντιδραστικά μέτρα πρέπει να καταδικαστούν, ο λαός και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν.

Τα εμπόδια στη δράση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος δεν πρόκειται να περάσουν. Ακόμα και στα πιο “μαύρα” χρόνια των διώξεων και της παρανομίας, το ΚΚΕ εξασφάλιζε τους όρους ύπαρξης και δράσης του χάρη στο λαό, που στήριζε, βοηθούσε και ενίσχυε οικονομικά το Κόμμα, κάτω από όλες τις συνθήκες, γιατί γνώριζε ότι είναι το δικό του Κόμμα, που καμία σχέση δεν έχει με το σάπιο, διεφθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα.

Με τη στήριξη του λαού, το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει, όρθιο και αταλάντευτο. Παραμένει Κόμμα της νιότης, γιατί εκφράζει το μόνο ελπιδοφόρο μέλλον, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Τα βήματα, η πορεία για τη σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας, που αντιστοιχεί στις δυνατότητες, στις ανάγκες και τα όνειρα των λαϊκών ανθρώπων της εποχής μας, θα κριθούν από την αποφασιστική στράτευση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το ΚΚΕ και η Νεολαία του, η ΚΝΕ, δεν είναι έξω απ’ αυτούς. Είναι το πιο δυναμικό μέρος τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι ή και προδομένοι από τη στάση του.

Σε όσους δεν ανέχονται τη μετατροπή της Ελλάδας σε ξέφραγο αμπέλι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Σε όσους δεν θέλουν να δώσουν “συγχωροχάρτι” στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ και τους άλλους “μπαλαντέρ” της εκκολαπτόμενης, επίσης αντιλαϊκής, κυβέρνησης.

Σε όσους προσεγγίζουν και κατανοούν την αλήθεια που θαρρετά το Κόμμα είπε στο λαό, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων, αλλά στη ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα.

ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, να πιάσουμε μαζί ξανά το κοινό νήμα για ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει καμία δέσμευση σε εγχώρια και διεθνή καπιταλιστικά συμφέροντα και ενώσεις.

Δεσμεύεται μόνο απέναντι στο λαό και τα παιδιά του ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να ζωντανέψει και ανασυνταχθεί το κίνημα των εργατών, να προχωρήσει η συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, να ανοίξει με τη δράση μας ο δρόμος που οδηγεί σε ξέφωτο για τη λαϊκή πλειοψηφία.

Δίνουμε τη μάχη για να υπερκαλυφθούν όλοι οι στόχοι των Οργανώσεων.

Βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Νέες, πλατύτερες μάζες είναι ώρα να στηρίξουν το Κόμμα με όλους τους τρόπους. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα εγκαινιάσουμε τον νέο αιώνα του ηρωικού ΚΚΕ, τιμώντας με τις πράξεις μας το μεγαλείο της σκυτάλης που παραλαμβάνουμε, βαδίζοντας το δρόμο της σύγκρουσης μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη της εργατικής τάξης και του λαού μας»

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2018

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue