Home ΟικονομίαΕργασία Οικοδόμοι Σάμου : Να μην αποσπαστεί ο μοναδικός Επιθεωρητής Υγιεινής και Ασφάλειας από την Σάμο

Οικοδόμοι Σάμου : Να μην αποσπαστεί ο μοναδικός Επιθεωρητής Υγιεινής και Ασφάλειας από την Σάμο

by ikariaki.gr
5 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

Να μην αποσπαστεί ο μοναδικός Επιθεωρητής Υγιεινής και Ασφάλειας

Επαναλειτουργία και πλήρη στελέχωση του τμήματος στο νομό

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες,

 

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα καθώς ο μοναδικός επιθεωρητής ασφάλειας και υγείας ο οποίος είναι αποσπασμένος από τον Πειραιά στη Σάμο, τον γυρνάνε πίσω στο Πειραιά τις επόμενες μέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στο Νομό μας κλείνει και οριστικά, αφού είχε ήδη καταργηθεί τα τελευταία χρόνια.

 

banner

Αυτό θα έχει τραγικά αποτελέσματα, για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων που εργάζονται ήδη με ελλιπή μέτρα ασφαλείας λόγω της εντατικοποίησης και της πίεσης από τους εργοδότες να βγει πιο γρήγορα η δουλειά, αλλά και κάτω από το βάρος της αυξημένης ανεργίας που υπάρχει στον κλάδο. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργασίας των συναδέλφων μας στις οικοδομές, στις σκαλωσιές κλπ θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο.

 

Αυτή η κατάσταση αποτελεί κρίκο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν λογαριάζουν τη ζωή μας και τη σωματική μας ακεραιότητα. Γι αυτούς είμαστε μια καλοδουλεμένη μηχανή που τους βγάζει κέρδος, είμαστε αναλώσιμοι! Το έχουν  αποδείξει πάρα πολλές φορές με τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους του κλάδου μας, που πολλοί είναι σακατεμένοι στους χώρους δουλειά ή έχουν βρει άδικο θάνατο, ακόμη και στο νησί μας.

 

Η μόνιμη παρουσία του Επιθεωρητή Ασφαλείας με την λειτουργία του γραφείου στη Σάμο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ν’ αντικατασταθεί με κάποιους περιοδικούς ελέγχους από την Χίο ή τον Πειραιά και με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα αραιά ακτοπλοϊκά δρομολόγια κλπ

 

Προς τούτο ζητάμε

 

  • να σταματήσει ΤΩΡΑ η μετάθεση του υπαλλήλου
  • να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του γραφείου με την άμεση και πλήρη στελέχωση της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης, με προσλήψεις προσωπικού, βάσει των αναγκών των εργαζομένων και λειτουργία της Μικτής Επιτροπής Ελέγχου σε οικοδομές και εργοταξιακά έργα.
  • να γίνονται πιο τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue