Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα που ξεκινούν το 2018

ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα που ξεκινούν το 2018

by ikariaki.gr
2 views

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο τη δημιουργία 37.000 νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να “τρέξουν” μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.

Ειδικότερα τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων

Στις αρχές του 2018, θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ, με την επωνυμία «πρώτη πρόσληψη» που αφορά τις προσλήψεις 20.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης» παρέχει οικονομικά κίνητρα σε αυτοαπασχολούμενους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για να προσλάβουν ανέργους σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας για 12 ή 18 μήνες, αναλόγως της ηλικίας των προσλαμβανόμενων ανέργων.

2. Πρόγραμμα δημιουργίας επιχειρήσεων από ανέργους με επιδότηση 20.000 ευρώ

Πρόγραμμα για 2.500 ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης, ετοιμάζεται να προωθήσει ο ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2018 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Το “Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών” θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

3. Δράση Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών (υπό εξειδίκευση)

banner

Εντός του Ιανουαρίου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών για 4.500 νέους άνεργους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών).

4. Πρόγραμμα απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών

Στις αρχές του 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Στόχος τους προγράμματος είναι η πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισµούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισµούς Περιορισµένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα. Οι 10.000 θέσεις θα αφορούν εγγεγραµµένους στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆ για χρονικό διάστηµα άνω των τριών µηνών.

Αναδημοσίευση από : http://www.reporter.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue