Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Ξεχωριστός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στους Φούρνους

Ξεχωριστός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στους Φούρνους

by ikariaki.gr
11 views

Με ιδιαίτερη   λαμπρότητα  γιορτάστηκε φέτος  η  25η Μαρτίου  στους ακριτικούς Φούρνους Κορσεών , παγκόσμια  πρωτεύουσα ναυαγίων, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή 23 Μαρτίου η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου  και η ομάδα  θαλάσσιων διαδρομών μεγάλων  αποστάσεων  PASTRA CRETONAXIOSA.

Το πρωί της  Κυριακής η ομάδα αποτελούμενη από τους  Βαγγέλη Ζουρμπάκη, Ευγενία Τζαννίνη, Κωνσταντίνο  Μίχα και τον προπονητή της ομάδας Σωτήρη Πάστρα  βρέθηκαν  στο νησί της Θύμαινας , δύο ναυτικά  μίλια  από τους Φούρνους για να συνοδέψουν κολυμπώντας  τους έξι μαθητές του Λυκείου  που καθημερινά  με καίκι διανύουν την απόσταση για να φτάσουν στο σχολείο των Φούρνων.  Συνομίλησαν με τους μαθητές και τους προσέφεραν δώρα και αφού όλοι μαζί  έψαλαν  τον Εθνικό ύμνο   δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης για να ξεκινήσει πρώτη η μοναδική γυναίκα κολυμβήτρια και να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι, το κοινό συμβολικό  θαλασσινό ταξίδι.

‘Πρόκειται για μια  συμβολική πράξη τιμής και αναγνώρισης της μικρής καθημερινής  προσπάθειας,  των μαθητών της ακριτικής Θύμαινας. Το διαφορετικό μικρό αυτό κοινό θαλασσινό τους ταξίδι, γίνεται την ημέρα της εθνικής εορτής ένα μήνυμα αισιόδοξης ματιάς για την πατρίδα μας και τον κόσμο» δήλωσε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου  από τη Θύμαινα.

 

 

Μετά από μια ώρα περίπου  η ομάδα των κολυμβητών έφτασε στους Φούρνους όπου τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι με ενθουσιασμό.

Στην συνέχεια παρακολούθησαν την επίσημη δοξολογία, κατέθεσαν στεφάνι και δέχτηκαν τις ευχαριστίες της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου αλλά και του δημάρχου Φούρνων Γιάννη Μαρούση.

banner

Εξάλλου το απόγευμα του Σαββάτου οι τέσσερις κολυμβητές  συνομίλησαν με τους μαθητές των Φούρνων στην αίθουσα  του Γυμνασίου – Λυκείου  ενημερώνοντας τους για την ομάδα και τη δράση τους. Έδειξαν βίντεο από τις διαδρομές που έχουν διανύσει μέχρι σήμερα, στη θάλασσα της Μάγχης, στα στενά του Βοσπόρου, στα Κύθηρα ενώ προέτρεψαν τα παιδιά  να αγαπήσουν το κολύμπι και να το συμπεριλάβουν στην καθημερινότητά τους.

Μοίρασαν  μπλουζάκια  της ομάδας στα παιδιά και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.

 

Επίσης το ίδιο βράδυ συμμετείχαν στην εκδήλωση που έγινε στον Δήμο των Φούρνων για την παρουσίαση των έργων που εντάχτηκαν στο ΈΣΠΑ από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και κυρίως του μεγάλου έργου της κατασκευής του νέου λιμένα προυπ. 7 εκ. ευρώ.  Στο τέλος της εκδήλωσης  η κολυμβήτρια  Ευγενία Τζαννίνη πήρε το λόγο και ευχαρίστησε  τις αρχές για την πρόσκληση  και τη φιλοξενία   ενώ δέχτηκαν από μια μινιατούρα  πλοίου  ως δώρο και ενθύμιο για το πέρασμά τους από το νησί των Φούρνων.

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://samiaki.tv

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue