Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ν. Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» !!!

Ν. Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» !!!

by ikariaki.gr
5 views

Ν.Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» !!!

 

  • «Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του, τη δουλειά του και την αξιοπρέπειά του».

 

  • « Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων».

 

 

Επίθεση στην κυβέρνηση και την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας στη συζήτηση για την αγορά τιτλοποιήσεων και την κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού σημείωσε ότι «Οι ελληνικές τράπεζες μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 50 δις ευρώ, βρίσκονται και πάλι σε δυσμενή θέση, με κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς τους που αγγίζουν τα 102 δις ευρώ», τόνισε ότι«Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων».

 

banner

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι «Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του και την αξιοπρέπειά του».

 

 

Ακολουθεί η παρέμβαση του Νίκου Χουντή

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Στο όνομα της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών, στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και στο όνομα της διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, πραγματοποιείται η καταλήστευση της λαϊκής κατοικίας στην Ελλάδα.

 

Οι ελληνικές τράπεζες μετά από 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 50 δις ευρώ, βρίσκονται και πάλι σε δυσμενή θέση, με κόκκινα δάνεια στους ισολογισμούς τους που αγγίζουν τα 102 δις ευρώ.

 

Η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και την πρώτη κατοικία, μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, και της πώλησης σε ειδικά funds των κόκκινων δανείων.

 

Αδιαφορούν για τον ελληνικό λαό που υποφέρει.

 

Αδιαφορούν για τις επιπτώσεις της 7χρονης οικονομικής κρίσης και των πολιτικών των Μνημονίων που έχουν οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση,

στην ανεργία και στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας.

 

Ο ελληνικός λαός, με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» λέει όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας υπερασπίζεται το σπίτι του, τη δουλειά του και την αξιοπρέπειά του.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue