Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ν. Χουντής : Η εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου είναι συνώνυμη με την κατάλυση της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας»

Ν. Χουντής : Η εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου είναι συνώνυμη με την κατάλυση της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας»

by ikariaki.gr
12 views

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

  • «Για τον ελληνικό λαό η εφαρμογή του ευρωπαϊκού Δικαίου είναι συνώνυμη με την κατάλυση της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας»

 

Τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης στην κατάλυση της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα, ανέδειξε στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής μιλώντας στη συζήτηση για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου το 2015 στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι, «Για τη χώρα μου η εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ το 2015, είναι συνώνυμη με την κατάλυση της Δημοκρατίας, και της λαϊκής κυριαρχίας. Το 2015 ο ελληνικός λαός, με δημοκρατικό τρόπο, αποφάσισε την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών που οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τρόικα εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια» και τόνισε ότι,«Σε αυτή την κυρίαρχη απόφαση, οι θεσμοί της ΕΕ απάντησαν με ένα οικονομικό πραξικόπημα».

 

Καταλήγοντας, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας κατηγόρησε ΕΕ και ελληνικές κυβερνήσεις ότι επιβάλουν Μνημόνια «…που, εκτός των άλλων, παραβιάζουν τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, και έχουν οδηγήσει, στην φτώχεια και την ανεργία»,ενώ «οι θεματοφύλακες των Συνθηκών και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν, αλληλοκαταγγέλονταιγια παρανομία αλλά και συνεργάζονται στην επιβολή της πολιτικής της λιτότητας».

 

banner

 

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Νίκου Χουντή:

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Για τη χώρα μου η εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ το 2015 είναι συνώνυμη με την κατάλυση της Δημοκρατίας, και της λαϊκής κυριαρχίας.

 

Το 2015 ο ελληνικός λαός με δημοκρατικό τρόπο αποφάσισε την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών που οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τρόικα εφάρμοζαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Ο ελληνικός λαός με 62% στο Δημοψήφισμα καταψήφισε τη συνέχιση των Μνημονίων που επέβαλλε η Τρόικα.

 

Σε αυτή την κυρίαρχη απόφαση οι θεσμοί της ΕΕ απάντησαν με ένα οικονομικό πραξικόπημα.

 

Με όπλο το κλείσιμο των τραπεζών εκβίαζαν την Ελλάδα να υπογράψει για τρίτη φορά το ξεπούλημα της Ελλάδας, τις περικοπές εισοδημάτων, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας,

 

Δηλαδή, επέβαλαν Μνημόνια, που εκτός των άλλων,παραβιάζουν τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων,και έχουν οδηγήσει,στην φτώχεια και την ανεργία.

 

Τώρα οι ‘θεματοφύλακες των Συνθηκών’ και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν, αλληλοκαταγγέλονται για παρανομία αλλά και συνεργάζονται στην επιβολή της πολιτικής της λιτότητας.

 

Ο ελληνικός λαός τους καταδικάζει. Τους θεωρεί συνυπεύθυνους για τις οικονομικές και κοινωνικές καταστροφές και θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση.

 

 

Το Γραφείο Τύπου                                                                                                    26.10.2017

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue