Home ΚοινωνίαΕλλάδα Νεονικοτινοειδή: ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους για τις μέλισσες

Νεονικοτινοειδή: ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους για τις μέλισσες

by ikariaki.gr
12 views

Οι επικαιροποιημένες εκτιμήσεις κινδύνου της EFSA σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για τις μέλισσες από τα νεονικοτινοειδή εντομοκτόνα θα οριστικοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι αξιολογήσεις για την κλοθειανιδίνη, την ιμιδακλοπρίδη και τη θειομεθοξάμη θα οριστικοποιηθούν μετά από τελικό γύρο διαβουλεύσεων με τους εμπειρογνώμονες των φυτοφαρμάκων στα κράτη μέλη.

Ο Jose Tarazona, επικεφαλής της μονάδας φυτοφαρμάκων της EFSA, δήλωσε: “Αυτή ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία. Η έκκλησή μας για δεδομένα δημιούργησε πολύ μεγάλο όγκο πρόσθετων πληροφοριών, τις οποίες εξετάσαμε προσεκτικά.

“Πρόσθετα στοιχεία τέθηκαν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με εμπειρογνώμονες των κρατών μελών και τώρα θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι εταίροι έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τις αναθεωρημένες αξιολογήσεις προτού ολοκληρώσουν τα συμπεράσματά μας”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε περιορισμούς στη χρήση κλοθειανιδίνης, ιμιδακλοπρίδης και θειομεθοξάμης το 2013 μετά από προηγούμενες αξιολογήσεις κινδύνου που διενεργήθηκαν από την EFSA

 

Αναδημοσίευση από : https://www.neapaseges.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue