Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ναυμαχία για δρομολόγια και γραμμές στην ακτοπλοΐα

Ναυμαχία για δρομολόγια και γραμμές στην ακτοπλοΐα

by ikariaki.gr
43 views

Του Λάμπρου Καραγεώργου

Στο τραπέζι 36 αιτήματα εταιρειών – Ψηλά στην ατζέντα η σύνδεση Ραφήνας και Κυκλάδων -Παράταση για συμβάσεις σε 52 άγονες

Ναυμαχία αναμένεται σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), καθώς θα ασχοληθεί με την κατάρτιση των δρομολογίων σε πολλές δρομολογιακές γραμμές σε όλη τη χώρα, με τη γραμμή Ραφήνας-Κυκλάδων να συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ που ξεκινά στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας θα εξεταστούν μεταξύ άλλων 36 αιτήματα ακτοπλοϊκών εταιρειών για δρομολόγια που αφορούν την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Ξεχωρίζουν τα θέματα που αφορούν τον καθορισμό των δρομολογίων στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Ραφήνας – Κυκλάδων, Κυλλήνης – Ζακύνθου, κεραμωτής και Καβάλας με Πρίνο και Θάσο, Πειραιά – Αργοσαρωνικού.  Στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες, όπως έχει ήδη αναφέρει η “Ν”, έγιναν επαφές προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση πριν από το ΣΑΣ, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε γίνει δυνατό κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή παρατείνεται η ισχύς ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας σε 52 άγονες γραμμές, μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων της νέας δρομολογιακής περιόδου και όχι πέραν του χρονικού διαστήματος των τεσσάρων μηνών, ήτοι 28-02-2018. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την νέα δρομολογιακή περίοδο έχει πραγματοποιηθεί, ωστόσο απομένουν να ανοίξουν οι προσφορές, να κατατεθούν ενστάσεις και στη συνέχεια να αναδειχθούν οι ανάδοχοι και να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να συντομευτεί εάν αλλάξει η νομοθεσία και καταργηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού, αυτή της ανάθεσης της γραμμής με αποκλειστικότητα, φάση για την οποία ποτέ δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue