Home ΚοινωνίαΕλλάδα Ναζιστική πρόκληση στη «χώρα των ξεχασμένων ηρώων»

Ναζιστική πρόκληση στη «χώρα των ξεχασμένων ηρώων»

by ikariaki.gr
10 views

του Νάσου Μπράτσου

Στη «χώρα των ξεχασμένων ηρώων» (όπως μας είχε δηλώσει ο Γιώργος Γαλέτσας), ήρθε να προστεθεί άλλη μία νεοναζιστική κουτσουλιά και μπορεί ο βαρύς φόρος αίματος που έδωσε η χώρα μας στην κατοχή να οδηγεί στη σκέψη ότι «σε αυτά εδώ τα μάρμαρα κακή σκουριά δεν πιάνει», αλλά αυτό δε σημαίνει βέβαια και ανοχή.

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από τα Τσαμάκια (τόπο εκτελέσεων στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής) σημειώθηκε η πρωτοφανής πρόκληση.

Μόνο που αυτή τη φορά επειδή το περιστατικό έγινε μέσα σε στρατιωτική μονάδα και με την κάλυψη της διοίκησής της, δεν αρκούν οι φραστικές καταδίκες, αλλά απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων. Για να το θέσουμε πιο απλά, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στις θέσεις τους οι υπεύθυνοι του στρατοπέδου;

Στη χώρα που ο Μπαρμπαρούσης καλούσε από το βήμα της Βουλής το στρατό να κάνει πραξικόπημα, σε αυτή τη χώρα σημειώθηκε η νέα πρόκληση.

Υπενθυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΝΕ αλλά και τη δήλωση του περιφερειακού συμβούλου Β. Αιγαίου Στρατή Κόρακα.

 

από εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Τσαμάκια

 

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Ρητό ναζιστή, στρατάρχη της Βέρμαχτ, σε τοίχο στρατοπέδου
στην Λέσβο σβήστηκε μετά από αντιδράσεις στρατιωτών!
Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

banner

Ένα ακόμα απαράδεκτο και πολύ σοβαρό περιστατικό δράσης φασιστοειδών απέτρεψαν με αντιδράσεις τους στρατευμένοι. Σε στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο Λέσβου, και συγκεκριμένα στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, με ευθύνη της διοίκησης «στολίστηκε» τοίχος του στρατοπέδου με φασιστικό «ρητό» του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Εριχ Φον Μάινσταιν, που πρωτοστάτησε στην εισβολή των ναζί στην Πολωνία και στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο λέει ότι «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους»… Μετά τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών που υπηρετούν στην μονάδα το σύνθημα σβήστηκε!

Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προσκλήσεις ναζιστών βουλευτών σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στις κοινές επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης μαζί με υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε στρατιωτικά φυλάκια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι παρά τα κούφια λόγια περί «μετώπων ενάντια στην ακροδεξιά», αυτή η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποθρασύνει κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση τους μέσα στα στρατόπεδα.

Απομονώνουμε παντού την ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή. Καμία ανοχή στους φασίστες, τις σάπιες φασιστικές ιδέες και πράξεις τους».

 

 

Η δήλωση του κ. Κόρακα: «Μόνον οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αχαρακτήριστη ενέργεια του διοικητή του στρατοπέδου του Μανταμάδου Λέσβου να αναρτήσει στο στρατόπεδο απόφθεγμα του χιτλερικού στρατηγού Έριχ φον Μανστάιν.

Και είναι άξιος συγχαρητηρίων ο στρατιώτης που βγήκε στην αναφορά διαμαρτυρόμενος και οδήγησε τον διοικητή να κατεβάσει τη φασιστική επιγραφή.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι αμείλικτα: Ποιες κατευθύνσεις έχουν δοθεί για τέτοιου είδους ζητήματα από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από την πολιτική ηγεσία τους.

Έχει γίνει έλεγχος στις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες;

Υπάρχει εικόνα σχετικά με τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών μορφωμάτων και τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπισή της;».

Επίσης ερώτηση για την αναγραφή του συνθήματος κατέθεσαν προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη.

 

Σχετικές ειδήσεις:

Γιώργος Γαλέτσας: Είμαστε μία χώρα ξεχασμένων ηρώων

Επιτυχία και μαζική συμμετοχή στο συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις

«Oι εκτελούμενοι κατεβυθίζοντο εις την θάλασσαν δια προσδέσεως βαρών»

Κατάλογος θυμάτων από τη Λέσβο στη διάρκεια της κατοχής

 

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue