Home ΚοινωνίαΑιγαίο Νίκος Ζούρο ς: «Να δουλέψουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου»

Νίκος Ζούρο ς: «Να δουλέψουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου»

by ikariaki.gr
7 views

Τους στόχους και το όραμα του νεοσύστατου φορέα διαχείρισης προστατευμένων περιοχών ανέπτυξε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος του φορέα, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου Νίκος Ζούρος.

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του φορέα ενώ σύντομα θα οργανωθεί και θα  είναι έτοιμος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις σε όλα νησιά. Θα διαρθρωθεί σε Λέσβο Χίο και Σάμο και στη συνέχει σε Λήμνο και Ικαρία

Οι  προστατευόμενες περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο που είναι στην ευθύνη του φορέα είναι 29 που εκτός  περιοχές των νησιών της περιφέρειάς μας , περιλαμβάνει και το θαλάσσιο τμήμα μεταξύ Χίου και Άνδρου που περικλείει το σύμπλεγμα βραχονησίδων «Καλόγεροι».

«Ο φορέας αυτός έλειπε από τα νησιά του Αιγαίου και θα συμβάλει όχι  μόνο στη διατήρηση των μοναδικών οικοσυστημάτων αλλά θα βοηθήσει όλος αυτός ο πλούτος να αποτελέσει μια αναπτυξιακή παράμετρο που θα οδηγήσει συνολικά στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας» τόνισε ο Κύριος Ζούρος.

Όσον αφορά το προσωπικό του φορέα,  από το πρόγραμμα πρόσληψης άνεργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, εξασφαλίστηκαν 5 θέσεις επιστημόνων  , στόχος όμως είναι η πρόσληψή μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού .

Παράλληλα με τη στελέχωση και λειτουργία , άμεσης προτεραιότητας είναι η ολοκλήρωση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, ο μπούσουλας δηλαδή πάνω στον οποίο θα δουλέψει ο φορέας, που εποπτεύεται από το Υπ. Περιβάλλοντος.

Μυρσίνη Τζινέλλη

Αναδημοσίευση από : http://voreioaigaio.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue